Victorie! Pandurii învinge banii lui Sarcină

Premieră la Târgu Jiu, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, două echipe din localitate s-a întrecut într-un meci din cadrul ligii a doua. Echipa lui Nicolae Sarcină, Energeticianul, evoluează la Petroșani, dar, potrivit actelor oficiale, are sediul social la Târgu Jiu. Meciul venea cu o presiune mare pentru echipa antrenată de Adrian Bogoi, antrenor care nu a mai putut răbda și a expus public greșelile arbitrilor din ultimele etape, decizii împotriva ”pandurilor”. Acestea au cântărit greu în zestrea de puncte, iar seria de rezultate negative părea a nu se mai termina. De partea cealaltă, cu foarte mulți bani investiți, Energeticianul este departe de a fi echipa care își anunța intenția de a promova în prima ligă. A fost un meci al ambițiilor ”oaspeții” au avut câteva mari ocazii de gol, dar Daniel Ciobanu (minutul 61) și Pîrvulescu (minutul 84) au stabilit scorul final, Pandurii – Energeticianul 2-0 (0-0). A fost și un caronaș roșu, Raiciu (min. 84) a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Golurile:

– min. 61: Daniel Ciobanu a marcat printr-o lovitură de cap din 8 metri

– min. 82: Pîrvulescu șutează de la 12 metri și îl învinge pe portarul ”oaspeților”, Bogdan Miron

Pandurii: M. Cotolan – Brînzan (cpt.), D. Ciobanu, Konate, Al. Vasilescu – Raiciu, Skoric -Tudoran (‘P. Popescu), Vodă, Pîrvulescu (’89 Blejdea) – Nshiah (’84 R. Lică); Rezerve: Al. Oprița – Draca, N. Cotolan, R. Gheorghe; Antrenori: Adrian Bogoi și Dorian Gugu

În urma acestui rezultat, Pandurii contabilizează 24 de puncte, iar etapa viitoare, a XVIII a, va evolua la Timișoara, împotriva Politehnicii. Pandurii – U Cluj Napoca, 28 noiembrie, Pandurii – Aerostar Bacău, 1 Decembrie, și F.C. Argeș – Pandurii, 8 decembrie, sunt meciurile pe care formația fanion a Gorjului le va mai  disputa până la finalul anului, din campionat desfășurându-se și două etape din retur.

Două mici monstre ale apartenenței ACS Energeticianul la Târgu Jiu:

Un clasament al juniorilor
Decizia Judecătoriei Târgu Jiu