Viitorul Pandurii, scandal național. Radio Timișoara, atac la implicarea în fotbal a lui Nicolae Sarcină

”Trecu o zi, trecură trei / Și iarăși, noaptea, vine / Luceafărul e-n liga trei / Și-n liga doua, cine?”, Radio Timișoara.

Scandalul generat de noua denumire a fostei echipe de fotbal Energeticianul a depășit granițele județului Gorj. Jurnalistul Gabriel Toth, de la Radio Timișoara, a scris un editorial pe subiect pentru emisiunea Arena Radio, gânduri ce au fost lansate în eter duminică, 4 august. Acesta a făcut o scurtă analiză a situației care a condus la apariția ”noii creații a afaceristului gorjean Nicu Sarcină’‘, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în liga secundă a fotbalului românesc și a pus în dezbatere legalitatea existenței în Liga 2 (sezonul trecut) a două echipe ‘‘patronate mai mult sau mai puțin din umbră de același personaj’‘, făcând trimitere la Lucefărul Oradea și Energeticianul.

Nici la Târgu Jiu nu a fost liniște, Marin Condescu a dezavuat public situația creată și a aruncat săgeți către omul de afaceri. Mai mult, a informat că se vor întreprinde demersuri la Federația Română de Fotbal în caz. Despre faptul că Viitorul a purtat pe tricourile de joc numele a trei instituții publice, creditorul principal de la Pandurii a spus, făcând referire la Nicolae Sărcină: ”nu e vina lui, este un om de afaceri care nu a respectat niciodată metodele ortodoxe”.

În replică, fondatorul imperiului Succes a precizat că nu are nicio echipă de fotbal, este doar un simplu suporter și că îl respectă pe Marin Condescu, neuitând să amintească faptul că are procese ”cu toți care au scris de Nicu Sarcină”.

 

”Rugămintea mea. Eu nu am nicio legătură cu fotbalul, eu sunt suporter ca și dumneavoastră. Punct. Clubul are un președinte, are un director sportiv, are acolo un staff. Clubul acesta este un club mic și nu are rost să stăm și să facem circ și discotecă. E un club mic, își vede de treaba lui, nu a deranjat pe nimeni. E un club fără datorii, vorbiți cu directorul clubului, eu sunt doar un suporter. Iar eu nu pot să fac interviuri atâta timp cât sunt în procese cu toți care au scris de Nicu Sarcină. Nicu Sarcină nu are club de fotbal. Nicu Sarcină, din cauză că i-a murit un frate care juca fotbal, în memoria lui, ajut și eu cu un leu, doi, dacă pot. Cât am dat șapte ani masă la Pandurii, nu m-ați sunat să spuneți că dau masă la Pandurii. (…) Domnul președinte Condescu este un om foarte serios. (…) Sunt declarațiile dumnealui. Dacă eu văd că îmi afectează imaginea, o să-l dau în judecată. Dar, în niciun caz, nu ne facem dreptate prin circ. Pe domnul Condescu îl respect foarte mult, este prietenul meu, mă cunosc cu dumnealui de 30 de ani și nu îmi permit să vorbesc despre domnul Condescu urât’‘, a declarat, la Radio Infinit, Nicolae Sarcină.

Reamintim, primarul Romanescu și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, au precizat public că șefii de la Viitorul Pandurii nu au avut acordul pentru a pune pe tricouri  numele instituțiilor pe care le conduc.

Capturi Radio Timișoara: