Vîlceanu, atac frontal la Boza: Şi-a pus tabloul, poate să plece

Deputatul PNL Dan Vîlceanu clamează din nou o lipsă de preocupare faţă de problemele reale de la Complexul Energetic Oltenia. În tirul liberalului a intrat managerul Sorin Boza, care este văzut drept principalul responsabil pentru dificultăţile financiare de la companie. Lipsa investiţilor în echipamente şi utilaje este o chestiune delicată la gigantul energetic, iar din această cauză accidentele de muncă sunt frecvente. Vîlceanu a declarat că Boza “şi-a făcut numărul” şi trebuie să lase CEO pe mâna unor profesionişti.

“Nu pot să disociez conducerea companiei de rezultatele proaste pe care această companie le obţine în 2018. Nu pot nici să mă prefac că nimeni nu are nicio legătură cu faptul că a crescut preţul certificatelor de CO2. Preţurile nu au crescut de la o zi la alta, ci în timp, vă aduc aminte că au avut oferte, în decembrie anul trecut, să cumpere aceste certificate, la 5 euro certificatul. Public, managerul acestei companii, a spus că nu a dorit să le cumpere de la acea companie, că nu ştiu ce probleme penale aveau aceia. Ce a început în ‘era’ Ciurel, din punctul meu de vedere, au continuat toţi directorii după Ciurel, adică niciun fel de investiţie, niciun fel de revizie a utilajelor, niciun fel de grijă faţă de salariaţi şi despre faptul că ei trebuie să beneficieze de echipamente şi instrumente de lucru pentru a-şi duce la îndeplinire activitatea. Accidentele de muncă au continuat cu o cadenţă destul de mare. Din punctul meu de vedere, este necesară o schimbare de conducere. Domnul Boza şi-a pus tabloul şi dânsul la complex, poate să fie fericit, îl va ţine minte lumea”, a declarat Vîlceanu.

Parlamentarul a mai spus că pentru CEO va urma un an foarte greu, iar memorandumul dat de Guvern prin care compania se poate împrumuta ca să achiziţioneze certificatele de CO2 nu ajută complexul foarte mult. Pierderea estimată la CEO, în 2018, este de 975 de milioane de lei.

Articolul precedentGalerie foto!Transportat de urgență la spital, după ce s-a răsturnat cu tractorul
Articolul următorS-a confirmat! Urmează două minivacanțe pentru bugetari