Vîlceanu, despre schimbarea şefilor de instituţii: Nu vrem să aducem unii la fel

PMP nu va numi prefectul de Gorj! Asta susţine, deocamdată, şeful liberalilor din judeţ, Dan Vîlceanu, care a infirmat ştirile apărute la nivel central. Liderul PNL a declarat că, spre deosebire de precedentele guvernări, numirile se vor face pe criterii de competenţă.

Discuţiile sunt absurde şi false total. N-am discutat cu nimeni de la ALDE sau PMP. Eu consider lucrurile astea foarte serioase. Funcțiile trebuie ocupate de oameni pregătiți, iar cea mai potrivită persoană o să ocupe o anumită funcţie într-o instituţie. Sunt fake-news. Ştim că există aşteptări din partea noastră, ştim că anumiţi oameni vor cât mai repede ca şefii anumitor instituţii să fie schimbaţi, pentru că au fost puşi de PSD fără să fie competenţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să aducem acum unii la fel ca ei”, a declarat Vîlceanu la Radio Infinit.

Nici preşedintele PMP Gorj, Nicoae Daviţoiu, nu are certitudini, dar a spus că partidul pe care îl conduce dispune de oameni capabili pentru a ocupa funcţia.

Nu se ştie deocamdată. Toate lucrurile se discută şi se rezolvă la Bucureşţi. Ca să se confirme aceste zvonuri ar trebui ca premierul să numească un prefect din partea PMP-ului. Dacă ne va fi repartizat postul, normal că vom face o numire”, a precizat Daviţoiu.