Vin alegerile, se achită restanțele: Profesorii vor primi până la Paști banii câștigați în instanță

Ministrul Învățământului, Ecaterina Andronescu, a anunțat că în zilele următoare profesorii vor primi sumele de bani obținute în urma unor hotărâri judecătorești definitive. Situația a fost generată de nerespectarea Legii 221/2008 ce prevedea creșteri salariale în învățământ cu 50%.

”Legea 221 din 2008 prevedea creșteri salariale pentru profesori de 50%. Vreo 2 ani s-a prorogat termenul, fără să intre în vigoare, deși fusese aprobată de Parlament (…) E un angajament pe care l-am luat când am semnat acordul cu sindicatele, în 30 noiembrie 2018, care prevedea achitarea datoriilor pe care statul le avea față de profesori, obținute în urma unor hotărâri definitive. Ca urmare, în bugetul pe 2019 am avut cuprinsă această sumă. E o sumă semnificativă, e vorba de circa 700 de milioane de lei, care au pornit către inspectoratele județene, de unde trec către școli și buzunarele profesorilor”, a precizat, la Digi 24, ministrul Andronescu.

Reamintim, criza financiară nu a mai permis aplicarea prevederilor Legii 221/2008, creșterile salariale stipulate nefiind puse în practică.