Vin alegerile! Teodorovici le promite românilor din străinătate că vor trimite bani acasă fără comision

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale izbeşte în toate categoriile de români cu promisiuni care mai de care. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a promis vineri, la o întâlnire cu reprezentanţi ai românilor plecaţi la muncă în străinătate, că, cel mai probabil în luna septembrie, CEC va lansa un produs bancar prin care românii vor putea trimite bani acasă fără să mai plătească niciun comision.

‘Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul şi noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în ţările unde sunt mulţi români, se vor încheia convenţii cu băncile din acele state, pentru că orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun comision. Deci statul preia acest comision şi oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost”, a spus, potrivit Agerpres, Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mers mai departe cu angajamentele şi a adăugat că banca statului CEC va căta variante prin care să poată acorda garanţii pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar şi susţinerea diferenţei de cost a împrumuturilor pentru firme.

Articolul precedentMesaj pentru Dăncilă la Iași: ”PSD atâta știe, să ne țină în sărăcie”
Articolul următorMorega, nemulțumit de banii pe care Târgu Jiul i-a primit la rectificare: Este inadmisibil așa ceva!