Vin la Târgu Jiu: Polonezii nu au renunțat la investiția ce vizează realizarea complexului de sere

Polonezii de la Citronex nu au renunțat la ideea dezvoltării unui complex de sere pentru tomate la marginea municipiului Târgu Jiu.

Primarul orașului, Marcel Romanescu, a anunțat că investitorii vor ajunge în Gorj în jurul datei de 15 august, urmând să fie reluate discuțiile. Potrivit edilului, polonezii vor să dezvolte etapizat sere pe 50 de hectare, obiectiv economic în care să investească 70 de milioane de euro.

Încercăm să găsim o soluție care să convină și investitorului, să ne convină și nouă. Ar fi soluția concesiunii sau superficiei după o licitație pe care dorim să o organizăm în aceea zonă. A rămas că ne vor trimite o adresa în care să clarificăm aceste aspecte în perioada imediat următoare, urmând ca undeva în jurul datei de 15 august reprezentații companiei poloneze să se deplaseze din nou la Târgu Jiu.
Nu este nimic bătut în cuie.
Știți bine că la prima întâlnire reprezentații societății doreau să achiziționeze acel teren de 22 ha.
De data asta le-am oferit și această posibilitate.
În urma unei licitații, pentru că pronunț de foarte multe ori aceste lucruri, ca să nu se înțeleagă că e o afacere între primarul Marcel Romanescu sau autoritatea publică locală și o anumită firmă.
La această licitație se poate prezenta orice societate care poate achita acel tarif minimal. E vorba de 70 milioane de euro pentru un parc de 50 ha de sere.
Sincer, La un moment dat, îmi pierdusem speranța, pentru că a fost o lună de zile în care nu au mai dat niciun semn de viață. De data aceasta ne-am văzut pe o rețea de comunicare cu reprezentanții din Polonia și a rămas că la adresa pe care ne-o vor da să le dăm un răspuns în care să le clarificăm foarte bine de ar presupune superficia pe acel teren și care ar putea fi, la un moment dat, avantajele pe care putem noi să le oferim unei societăți care vine și investește 70 de milioane de euro în Târgu Jiu și creează undeva la 1.000-1.500 de locuri de muncă”, a precizat primarul.