Vin ploile, prefectul a cerut mobilizare

Primăvara îşi intră greu în drepturi, iar veştile de la meteorologi nu sunt îmbucurătoare. Urmează o perioadă foarte bogată în precipitaţii, iar fenomenele extreme ar putea provoca pagube însemnate în judeţ. Principalul pericol îl reprezintă inundaţiile şi alunecările de teren. Pentru a preîntâmpina aceste probleme, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, s-a întâlnit cu primarii din localităţile care ar putea fi afectate de ploile de primăvară.

“Se anunţă o perioadă extrem de bogată în precipitaţii. Se pare că următoarele 3 luni, vor fi 3 luni de precipităţii abundente aşa cum preconizează meteorologii. Dacă e să ne uităm pe fenomenele care au avut loc până acum sunt deja celebrele Roşia de Amaradia, Bustuchin, Berleşti, Albeni, Prigoria, multe localităţi care pot întâmpina astfel de probleme. Dar, să vedem, în funcţie şi de ce ni se va comunica de primari, vom vedea ce măsuri vom lua. Oricum, ideea este că trebuie să ne pregătim”, a declarat Florescu.

Prefectul de Gorj a făcut şi un apel la locuitorii comunelor vizate.

“Îi vom ruga şi pe cetăţeni să-şi facă datoria civică, de a-şi face curăţenie în  faţa proprilor gospodării, şi bineînţeles, primarii să administreze aşa cum trebuie zonele pe care se pot scurge potenţialele viituri care pot apărea ca urmare a căderii precipitaţilor”, a spus Florescu.

Articolul precedentTismana: Nemulțumit de dedicații, a bătut lăutarul
Articolul următor8 Martie, feriți-vă bărbați! Pesedistul Gherghe oferă ciocolată masculilor