Vor răspunde penal. Cinci bărbați au fost surprinși băuți la volan la sfârșitul săptămânii trecute

Poliţştii gorjeni au întocmit dosare penale în cazul a cinci bărbaţi surprinşi băuţi la volan în zilele weekend-ului care tocmai a trecut.

”La  data de 6 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani,  din orașul Novaci, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C Novaci, din direcția Novaci – Rânca, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 ”La data de 7 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 45 de ani,  din municipiul Vulcan,  judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism DN67 D Licurici, având o concentrație  de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi data,  poliţişti din  Serviciului Rutier au depistat,  un bărbat,  de 48 de ani, din comuna Bărbătești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 Petrești, având o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În cursul aceleiaşi zile,  poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti, au constatat că un bărbat, de 71 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism  pe DN 67 avea o concentraţie de  0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 8 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un bărbat, de 31 de ani,  din comuna Roșia de Amaradia, în timp ce conducea un  autoturism pe DJ 675C Roșia de Amaradia, având o concentrație de 0,69 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a informat IPJ Gorj.