Vot decisiv: Deținerea de droguri pentru consum propriu, închisoare! Pedepse majorate

Deținerea de droguri pentru consumul propriu va fi pedepsită numai cu închisoarea.

Asta prevede un proiect de lege care înăspreşte pedepsele pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc.

Mai exact, cei prinşi în fapt pot face închisoare de la trei la zece ani, față de închisoare de la doi la șapte ani, cât sunt pedepsele în prezent. În cazul drogurilor de mare risc, pedepsele vor crește de la șapte la 15 ani de închisoare.

Printre drogurile de risc se numără cele precum benzfetaminele, cannabisul, diazepamul sau ketamina, în timp ce în categoria drogurilor de mare risc intră heroina, metadona, amfetaminele și metamfetaminele, cocaina, codeina, opiul sau morfina.

Şi punerea la dispoziția unei persoane, deliberat și sub orice formă, în scopul consumului ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuințe sau localuri se va pedepsi cu închisoare de la trei la zece ani.

Proiectul de lege se află la Camera Deputaților pentru dezbatere și votul decisiv din Parlament.