Vremuri grele: De la București se anunță că Pandurii s-ar retrage din Liga 2

Presa sportivă din București ia în discuție retragerea echipei Pandurii Lignitul Târgu Jiu din Liga 2.

Comuna Recea şi Pandurii Târgu Jiu se pregătesc să se retragă din Liga 2?!”, titrează Fanatik, în ediția electronică de luni, 18 ianuarie.

Modul de abordare al subiectului surprinde, în condițiile în care lotul formației Pandurii Târgu Jiu s-a reunit chiar în ziua respectivă și are programat un cantonament la Timișoara, în perioada 22 ianuarie-5 februarie.

Drept este, există anumite incertitudini, dincolo de cele financiare, o lipsă de limpezime ce a reieșit în evidență și în ziua reluării pregătirilor. Luni, antrenorul Călin Cojocaru a transmis presei locale că de la echipă va pleca doar Martin Remacle, urmând ca să fie luate în calcul două-trei achiziții, transferuri care să aducă un plus valoare echipei. În același timp, directorul sportiv Camilian Floroiu anunță mai multe plecări: ”Avem prea mulți jucători, 36-38, ne dorim un lot de 25-26 de fotbaliști, nu mai mult”.

Revenind la vehiculata retragere din Liga 2 a gorjenilor, Fanatik nu prezintă elemente noi, ce ar determina renunțarea imediată la competiție, doar arată că în cazul Pandurii ”deznodământul era previzibil”:

Pentru Pandurii Târgu Jiu, un deznodământ tragic era destul de previzibil. Fotbaliștii fostei vicecampioane a României aveau o viață grea în Oltenia, clubul fiind îngropat în datorii și amenințat de FRF cu excluderea încă din toamnă”.

 

Replică de la Recea, de la Târgu Jiu încă nu

Trebuie subliniat, la puțin timp după apariția articolului, oficialii echipei din Maramureș, prin președintele Florin Gherasim, au reacționat, informând că s-au găsit fondurile necesare pentru continuarea activității.

Până în momentul redactării acestui material, oficialii de la Pandurii Târgu Jiu nu apar cu dezmințiri în Fanatik.