Vremuri grele! Reformă administrativă, rămân doar 400 de localități cu aparat public local și buget

Viitorul nu prea îndepărtat ar putea aduce o reformă administrativă amplă în România. Se vehiculează că prezenta coaliție de guvernare intenționează să demareze acțiuni legislative în urmă cărora din cele 3.288 de localităţi existente în România să rămână doar 400, cu tot ceea ce înseamnă aparat de autoritate publică locală.

 

După alegerile din 2020, în ianuarie 2021, Asociaţia Municipiilor din România a făcut o scrisoare deschisă către toată lumea pentru reforma administrativă. O adevărată reformă administrativă pentru că actuala lege a construcţiilor administrative nu este nici pe departe ceea ce se aştepta.

Ultima reformă administrativă în România a fost făcută în 1968. Am rămas anchilozaţi în acea realitate şi practic suntem singura ţară din Europa fără o reformă administrativă. România are nevoie de competitivitate. Nu suntem competitivi. Avem o mulţime de cheltuieli imense, cheltuieli cu funcţionarea statului pentru că nu este făcută această reformă administrativă”, a declarat, pentru Antena 3, Constantin Toma, preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România şi primar al Buzăului. 

Articolul precedentGorj: Încătușat! A amenințat cu moartea doi consăteni și le-a arătat organele genitale
Articolul următorGorj: Amenzi de câte 10.000 de lei la două magazine alimentare și un bar