Weber: Acest guvern mai are de stat cel mult o lună

Preşedintele PSD Gorj, Mihai Weber, nu crede că actualul guvern va ma fi în funcţie peste o lună. Social-democratul a ţinut să-i liniştească pe angaţii CEO îngrijoraţi după declaraţia premierului Ludovic Orban. Cel din urmă vorbea despre sfârşitul energiei pe cărbune, dar Weber crede că planurile liberalului nu au cum să fie puse în practică. Mai mult, deputatul vorbeşte din nou de o strategie energetică naţională, care ar cuprinde şi energia pe cărbune.

Acest guvern mai are o durată mică de stat, cam cel mult o lună de zile. Nu pot să-şi pună în practică aceste demersuri, pentru că am depus o iniţiativă legislativă în Parlamentul României care presupune ca Strategia Energetică Naţională a României să fie aprobată prin Parlament, şi nu prin hotărâre de guvern. Cu alte cuvinte, într-un scenariu agreat în această strategie energetică naţională, producţia de cărbune are viitor. În 2030, va avea ponderea pe care a avut-o şi în 2018-2019, respectiv mai mult de 11-12 terawaţi”, a spus, la Radio Infinit, Weber.

Acum câteva zile, liberalul Gheorghe Pecingină se întreba ce s-a întâmplat cu strategia energetică naţională de care social-democraţii au vorbit şi în 2014.