Weber anunță demersuri pentru prelungirea termenelor de restructurare a CE Oltenia

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, este încrezător că se poate obține prelungirea termenelor din planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Deputatul a declarat că premierul Marcel Ciolacu este pregătit să explice necesitatea acordării unor termene mai realiste în noul parlament european. Weber susține că a avut constant discuții pe această temă cu primul ministru și ministrul Energiei.

Eu vreau să vă spun un lucru pe care îl stăpânesc, și pe care l-am discutat inclusiv cu premierul și chiar cu ministrul Energiei. Pot să vă spun că demersul de a discuta cu Comisia Europeană pentru prelungirea termenelor este în atenția premierului și va avea loc o discuție atunci când noul parlament european va intra în funcție. Probabil că e vorba de săptămâni până când Comisia de Energie din Parlamentul European se va constitui, deci, cu siguranță, va exista această discuție privind prelungirea sau renegocierea termenelor de închidere. Sunt mai multe argumente, dar cel mai important argument este că, în momentul de față, nu există o corelare între planul de investiții și planul de restructurare”, a precizat Weber la Radio Infinit.

1800 de angajați de la entitatea energetică au contracte pe perioadă determinată, iar liderul PSD a declarat că nu poate exista “performanță și stabilitate” cu astfel de înțelegeri, de aceea se fac demersuri pentru a schimba încadrarea salariaților.

Articolul precedentGorj: O bătrână și-a omorât cumnata
Articolul următorBani de la stat pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada verii