Weber: Dacă se dorea, USR le putea face în 2021. Miruță o ține langa cu baletul politic

Continuă disputa între deputații Mihai Weber (PSD) și Radu Miruță (USR) pe tema Complexului Energetic Oltenia. USR-istul l-a acuzat pe liderul social-democrat că nu este interesat de aplicarea în totalitate a Legii nr.197/2021. Miruță spune că Weber nu vrea ca minerii și energeticienii să-și ia toți bani, afirmație care a determinat o reacție pe măsură din partea președintelui PSD Gorj. Weber a declarat că Miruță provine dintr-un partid care a demonstrat prin acțiunile sale că vrea să închidă Complexul Energetic Oltenia.

Cum se face că un membru marcant al USR-ului a închis cea mai mare carieră din Complexul Energetic Oltenia (n.r. – Octavian Berceanu, fostul șef USR al Gărzii de Mediu) De ce USR dorește să închidă această unitate economică și acum doar simulează că îi pasă de angajați CEO? De ce USR-ul s-a opus și a contestat construirea microhidrocentralelor? Finalizarea investiților la microhidrocentralele asigura energia pentru cel puțin 300 de mii de familii. Mă așteptam ca Radu Miruță să termine cu baletul acesta politic”, a spus Weber la Radio Infinit.

Social-democratul a adăugat că PSD se poate lăuda cu măsuri concrete în ceea ce privește legile de reducere a vârstei de pensionare în minerit, pe când USR, inclusiv Miruță, doar simulează grija față de salariații CEO pentru a mai câștiga electorat.

Dacă dorea să se aplice acele beneficii pentru oameni, aveau posibilitatea în 2021, când Comisia de Muncă era condusă de USR, când la Putere era un Guvern USR-PNL. Atunci, când s-a spus cu subiect și predicat că se pot face acele bonificații pentru oameni, doar dacă se susținea un amendament în plenul Camerei Deputaților, care putea să rezolve aceste cerințe, aceste beneficii pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă. Nu s-a dorit lucrul acesta! Concret, noi am inițiat Legea 74, unde pensiile a peste 7.000 de oameni au fost recalculate, respectiv mărite. Mai mult, sunt peste 3-4.000 de dosare noi prin care s-a dat posibilitatea oamenilor de a ieși la pensie. Am inițiat, de asemenea, Legea 197, care prevede reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și se aplică. Sunt realitățile pe care le trăim, nu povești, promisiuni, înregistrări, filmări și lacrimi false pe obraz. Dacă se dorea, USR le putea face din 2021, alături de coaliția de la vremea respectivă”, a declarat Weber.

Articolul precedentGorj – Evaluarea Națională: Șase elevi cu media 10, înainte de contestații
Articolul următorVor să schimbe pragul electoral. UDMR ar putea rămâne în afara Parlamentului