Weber promite intervenţii la premier şi europarlamentari în problema certificatelor verzi

Creşterea preţurilor la certificatele CO2 îi pune în gardă pe parlamentarii gorjeni. Depuatul Mihai Weber cere măsuri urgente şi spune că actuala situaţie îngreunează teribil activitatea de la Complexul Energetic Oltenia, inclusiv posibilitatea investiţiilor necesare. Pe modelul implementat în alte ţări europene, social-democratul vrea ca statul să subvenţioneze costurile certificatelor CO2, dacă acestea depăşesc un prag impus gigantului energetic. Weber a anunţat că, în perioada următoare, vor avea loc discuţii cu primul ministru şi europarlamentarii români.

“A crescut preţul certificatelor CO2 la Complex, a ajuns în jur de 14 – 14, 5 eurocenţi certificatul, ceea ce înseamnă aproape o dublare a preţului unui certificat de acum câţiva ani. Pentru CEO este o problemă extraordinar de gravă, în sensul că suma necesară pentru achiziţionarea certificatelor verzi practic se dublează. Asta înseamnă că se închid anumite uşi, privind majorări, privind investiţii, privind retehnologizări de care unitatea are nevoie. Este o discuţie complexă, care trebuie purtată la nivel de Minister, la nivel de Parlament European. S-au făcut nişte paşi destul de timizi în direcţia respectivă”, a declarat deputatul.

Reacţia lui Weber vine după ce mai mulţi lideri sindicali de la nivelul CEO au semnalat pe reţelele de socializare “pasivitatea” parlamentarilor gorjeni la problemele cu care se confruntă gigantul energetic.

 

Articolul precedentCârciumaru vrea bani de la CEO pentru sport
Articolul următorCEO: ”Birocrații” primesc Ordonanța, cine e bun de muncă rămâne