Weber, rezervat după marea bucurie: USR nu a vrut să îmbrățișeze amendamentele lui Solomon

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, nu exclude cele vehiculate în spațiul public, și anume că Legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, în actuala formă, s-ar putea aplica pentru cei care vor munci, de acum încolo, 25 de ani în condiții speciale.

Reamintim, semnalul de alarmă a fost tras de fostul șef al Comisiei de Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon. Acesta a depus un amendament care ar fi făcut posibilă recunoașterea retroactivă a grupei de muncă, dar inițiativa a fost respinsă.

La rece, după câteva zile încinse de polemici, Weber, confirmă cu jumătate de gură spusele colegului de partid şi plasează vina spre USR.

Totuși, șeful PSD Gorj arată că este o victorie “de etapă”.

Am făcut o coaliţie pentru a vota legea respectivă, cu un amendament făcut de întreaga comisie în care au fost discuţiile cu grupurile USR, AUR, PSD, mai puţin PNL, care s-a abţinut. USR-ul nu a vrut să îmbrăţişeze amendamentele pe care Solomon le-a făcut în momentul respectiv. Liderii de grup ai USR au spus că susţin amendamentul în forma asta, iar dacă ei nu o susţineau, noi nu aveam majoritatea să trecem forma respectivă. Am zis să câştigăm o bătălie de etapă şi să trecem legea într-o formă în care e posibil să fie promulgată de preşedinte şi atunci avem atenţia pentru norme, să vedem ce se întâmplă”, a spus Weber la Radio Infinit.