Zeci de percheziții, utilaje agricole furate și droguri. Tractoare găsite și în Oltenia

Un număr de 41 de percheziții au fost efectuate, joi, în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Braşov, Satu Mare, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Prahova într-un dosar de de furt calificat din societăţi comerciale agricole, de unde ar fi sustras echipamente GPS şi utilaje agricole.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat 41 de percheziții, în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.
În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 stații RTK, 10 calculatoarea pentru tractoare și 30 de cabluri.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit mai
multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde aceștia ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole.
Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri”, a transmis Corpul Național al Polițiștilor. 

IMAGINI: