Zeci de studenți ai Academiei de Poliției diagnosticați cu toxiinfecție alimentară

 

Un număr de 63 de studenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au suferit o toxiinfecţie alimentară. Unii dintre ei au ajuns la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi, anunță news.ro.
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în ceea ce priveşte respectarea normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor
Reprezentanţii Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au anunţat, miercuri, că marţi, începând cu ora 20.30, mai mulţi studenţi ai instituţiei au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

 

Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară. În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa enunțată.