Ziua Z! Ponta pune presiune pe Tăriceanu să renunțe la guvernare și șefia Senatului. Liderul ALDE se întâlnește cu Dăncilă

Luni, 26 august, ziua Z pentru coaliția de guvernare. Liderii ALDE au fost convocați la Palatul Parlamentului pentru o ședință în care se va decide dacă partidul va rupe colaborarea cu PSD și va forma o alianță cu PSD. Victor Ponta, deputat de Gorj și lider Pro România, pune presiune pe Tăriceanu și îi cere acestuia să renunțe la șefia Senatului, iar liberal-democraților să plece de putere și să îl susțină pe actorul Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale.

”Nu știu ce va decide ALDE. Sigur că ne-am mai consultat informal, știu că cei de la ALDE trebuie să se decidă în privința candidatului la prezidențiale, dacă îl vor susține pe Mircea Diaconu, dacă pleacă de la guvernare. Deciziile se vor lua în următoarele 24 de ore”, a spus duminică seara, la România TV, Ponta.

Anterior ședinței ALDE, de la ora 10:00 este programată o întâlnire între Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a anunțat că vor fi discuții ce țin de mai multe aspecte, dar că nu s-a gândit la retragerea ALDE din coaliție.

”Nu am luat în calcul acest lucru, nu am fost anunțați de partenerii noștri de coaliție că vor să plece de la guvernare”, a precizat Dăncilă, citată de Mediafax.