Fostul fotbalist Răzvan Raț are 4 milioane de euro blocate la Doneț

Răzvan Raț, fost internațional român la fotbal, are proprietăți și afaceri în valoare de aproximativ 4 milioane de euro în Doneț, Ucraina, cumpărate în perioada în care a evoluat pentru Șahtior. Acesta spune că nu mai are acces la bunurile sale încă din 2014, anul în care a început conflictul armat din Donbas.

Eu am plecat din Donețk în 2013 și toată nebunia a început în martie 2014. De atunci nu a încetat niciodată să fie tensionată situația de acolo. Când eram eu acolo nu exista absolut nicio tensiune între etnicii ruși și ucraineni. Exista doar o rivalitate între cei din Donbas și cei din vest, din Lvov, care vorbeau o limbă ucraineană mai ca la carte. Cam ca la noi între bucureșteni și moldoveni, o rivalitate care nu era serioasă sau violentă. (…) Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate sau expropriate.

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului… Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a spus fostul fotbalist, potrivit Sport.ro.

Articolul precedentGorj: Trei mese și o gustare din 11 lei. Ce primește un bolnav internat la Spitalul Județean
Articolul următorOficial! Putin a ordonat trupelor să intre în Ucraina