Gorj: Trei mese și o gustare din 11 lei. Ce primește un bolnav internat la Spitalul Județean

Doar 11 lei/zi/bolnav sunt alocați pentru hrană la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Cu toate acestea, reprezentanții unității medicale transmit că pacienții primesc mâncare diversificată, dar și o gustare între cele trei mese. Suma crește dacă este vorba despre diabetici sau cei cu afecțiuni oncologice.

Majoritatea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu beneficiază de hrană în valoare de 11 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese și gustările dintre ele dacă este cazul. Această sumă crește în funcție de afecțiunea bolnavului, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici beneficiază de o normă de hrană de 16, 5 lei pe zi. Din meniul zilnic al bolnavilor nu lipsește carnea. Astăzi (n.r. – miercuri), de exemplu, bolnavii care nu țin regim au mâncat la prânz ciorbă de zarzavat cu oase, dreasă cu ou și smântână, friptură de pui cu pilaf, iar la masa de seară au avut friptură de pui cu mâncare de spanac și ceai cu brânză. Meniul este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile asistentei dietetice”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.

Mâncarea servită bolnavilor se gătește în bucătăria unității medicale, care a fost reabilitată și modernizată în cursul anului trecut.