Cetăţenii municipiului Târgu Jiu cer ca oraşul lor să nu mai bată pasul pe loc şi, odată pentru întotdeauna, să apuce calea localităţilor ce caută prin prezent viitorul. Aşteaptă, speră, iar, uneori, deznădejdea îi biruie. Încep să fie convinşi că la Târgu Jiu nu se va schimba nimic, nimeni, niciodată, nu o să încerce să scoată aşezarea din tarele instaurate în zeci de ani. Se vrea cât mai repede, sătui de atâţia ani trecuţi, oamenii aşteaptă mici minuni. Minunile astea nu sunt posibile decât prin muncă, efort şi răbdare. Dincolo de reparaţiile care solicită la tot pasul, fiecare nouă investiţie trebuie să parcurgă un ciclu, de la faza de idee, până la un proiect scris, aprobat şi bugetat. Iar asta înseamnă implicare, timp, mult timp, muncă nevăzută. Nimeni nu se înghesuie să ofere Târgu Jiului. Reprezentanţii oraşului trebuie să insiste şi iar să insiste pentru fiecare semnătură, pentru orice ştampilă.
Primarul Romanescu a prezentat public situaţia concretă a proiectelor ce vizează reabilitarea Casei de Cultură şi construcţia bazinului de înot acoperit. S-au câştigat bătălii birocratice, speranţele edilului sunt mari.
”Sunt veşti bune. Am terminat toate procedurile, am finalizat, de fapt, tot ce aveam de făcut, s-a şi licitat partea de proiectarea. A fost câştigată de o firmă din Iaşi. Mai mult decât atât am şi înaintat documentaţia către Compania Naţională de Investiţii. Semnalele sunt bune pentru cele două mari obiective la momentul acesta, pentru bazinul de înot şi Casa de Cultură. Noi sperăm ca până la sfârşitul anului, cel puţin pentru bazinul de înot, lucrurile sunt aproape finalizate, adică am intrat, nu numai pe lista de sinteză, am intrat în a doua fază, pregătirea documentaţiei privind emiterea ordinului de alocare a sumelor pentru bazinul de înot. Pentru Casa de Cultură, cred că săptămâna aceasta vom intra pe lista de sinteză a CNI, pentru reabilitare”, a spus Romanescu.
Potrivit edilului, se speră obţinerea celor 4 milioane de euro necesări reabilitării obiectivului cultural de la CNI, ipoteză în care, din momentul primirii banilor, în aproximativ un an şi jumătate lucrările ar putea fi finalizate. Dacă fondurile nu vor veni de acolo, Romanescu crede că în doi ani s-ar putea aloca sumele necesare investiţiei de la bugetul local.
”Totuşi, vorbim despre Casa de Cultură a municipiului Târgu Jiu, ar trebui să fie obiectivul zero pentru toate evenimentele cultural-artistice desfăurate în oraşul nostru. Şi nu vrem să facem cârpeli, vrem să facem o lucrare care să reziste în timp”, a adăugat primarul.