Biserica Ortodoxă Română: Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin

 

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a reacționat dur în chestiunea introducerii noțiunii de gen pe Cartea de Identitate electronică, în locul noțiunii de sex.

Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de <<gen>>, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de <<sex>> Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin.

Noțiunea de <<gen>>, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în <<gen>>’‘, a transmis, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Vești mari! Mai multe proiecte importante au devenit investiții certe
Articolul următorAvertismentul lui Maioreanu: Programele ce vizează restructurarea CEO, un real pericol chiar și pentru Sistemul Energetic Național