Important! Perioada de aplicare a schemei de plafonare la energie și gaze a fost extinsă

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, joi, la finalul şedinţei de guvern, că schema de plafonare şi de protecţie a populaţiei ce vizează tarifele la energia electrică și gazele naturale va fi extinsă până la 31 august 2023.

În această seară am aprobat modificările la Ordonanţa 27. Practic, se extinde perioada de aplicabilitate a Ordonanţei 27. De la 1 septembrie anul acesta, practic de astăzi, până în data de 31 august a anului viitor. Schema de plafonare şi de protecţie a populaţiei şi a mediului economic se extinde de la 1 aprilie 2022 la 31 august 2023. Plafoanele de consum pentru populaţie rămân aceleaşi, între 0 – 100 KWh consum, preţul este de 68 de bani/kW – practic, acest tarif pentru populaţia care consumă foarte puţin kilowaţi. Între 0 – 300 kilowaţi, aici este o uşoară schimbare. În interiorul aceluiaşi plafon, încercăm să stimulăm populaţia să facă o economie. Preţul de 80 de bani se aplică pentru primii 255 de kilowaţi din acest plafon; diferenţa între 255 şi 300 – la preţul din contract”, a precizat ministrul. 

Articolul precedentCSU Craiova a pierdut al doilea meci în campionat, la Mediaș, în fața FC Hermannstadt. Rădoi: Neputință!
Articolul următorGorj: Unitate de învățământ cu acoperișul spart, elevii nu pot începe noul an școlar