A început numărătoarea inversă. Primăriile, între a fi sau a nu fi

Mai mulţi primari din Gorj aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară programată la sfârşitul lunii iulie. Situaţia este cruntă pentru mai multe administraţii publice locale, având în vedere că unii salariaţii ai instituţiilorfie nu şi-au mai văzut salariile, fie s-au ales cu lefurile tăiate. De asemenea, primarii se plâng că anumite proiecte sunt în aşteptare din cauza lipsei fondurilor. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, şi-a exprimat încrerea că actualul Guvern va rezolva dificultăţile generate de lipsa banilor. Deşi nu a precizat când va avea loc rectificarea, Popescu a spus că probleme sunt în  toată țara, după reducerea impozitului pe venit.

“Am purtat un dialog continuu cu Ministerul de Finanţe, pentru că şi noi, ca instituţie, la fel şi primăriile, am înaintat către Finanţele Publice Gorj o solicitare având în vedere partea de cofinanţare şi partea de împrumuturi. Din discuţiile purtate la nivelul Guvernului, sperăm că rectificarea va fi pozitivă. Sper ca această rectificare să acopere necesarul de fonduri, atât pentru partea de funcţionare, cât şi pentru partea de cofinanţare reală, pentru că avem anumite proiecte care de abia acum încep să se deruleze, iar cofinanţarea va fi aferentă anului 2019. Am încredere în Guvern şi sunt convins că vor găsi căile legale şi financiare astfel încât fiecare UAT în judeţul Gorj să-şi asigure funcţionarea în parametrii normali”, a spus Cosmin Popescu.

La Motru şi Băleşti, salariile din Primărie au fost ciuntite,  la Stăneşti, se anunţă un nou blocaj financiar de luna viitoare, iar la Dăneşti, un cartier nou înființat nu are curent electric din lipsă de fonduri. Sunt doar câteva exemple din Gorj care reflectă situaţia anormală în care se găsesc administraţiile locale.

Articolul precedentTârgu Jiu: Vor scădea semnificativ costurile iluminatului public. Proiectul de modernizare, aprobat
Articolul următorScandal și interese! Vicele Popescu, atac la copiii clubului de unde a încasat zeci de mii de lei pentru o ședință lunară