A prins spărgătorii unei case de pariuri, iar joi, în timpul liber, ”a luat” urmăritul național de pe trecerea de pietoni

Marius Băcescu, polițist în cadrul IPJ Gorj, a reușit, în timpul liber, joi, 25 iunie, ”să pună mâna” pe un individ dat în urmărire națională, acesta sustrăgându-se de la efectuarea pedepsei cu închisoarea, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală.

Un polițist din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, aflat în timpul liber, fiind în zona Parcului Central din municipiu, a identificat un bărbat de 47 de ani, din localitate, care era pus în urmărire la nivel național, din data de 24 iunie, când, pe numele său, Tribunalul Mehedinți a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de patru ani, pentru infracțiunea de evaziune fiscală”, a transmis Poliția Gorj.
Bărbatul de 47 de ani a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu.

Modul în care a reacționat agentul gorjean a fost apreciat și promovat de Corpul Național al Polițiștilor.

Ce face un polițist în timpul liber?

Marius Băcescu, polițist la Biroul de Ordine Publică – Poliția Municipiului Târgu Jiu, era astăzi (joi n.red.) în ziua sa liberă și se deplasa împreună cu ginerele său, cu autoturismul acestuia, pentru a face unele cumpărături. La un moment dat, la o trecere de pietoni a observat o persoană care semăna cu un urmărit național. Imediat s-a dat jos din mașină și l-a abordat pe suspect, declinându-și identitatea. După câteva întrebări și-a dat seama că memoria vizuală nu l-a înșelat, iar bărbatul era pus în urmărire la nivel național, din data de 24 iunie de către Tribunalul Mehedinți care îl condamnase la executarea unei pedepse cu închisoarea de 4 ani, pentru comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală. Marius și-a anunțat colegii și cu ajutorul lor l-a condus pe bărbatul reținut la Penitenciarul Târgu Jiu pentru ispășirea pedepsei. Agentul de poliție mai are <<antecedente>>! În anul 2018, a participat la prinderea în flagrant a unui grup infracțional care reușise inițial să fugă cu o sumă importantă de bani (12000 lei) sustrasă de la o casă de pariuri în urma săvârșirii unei infracțiuni de distrugere.

Agentul-șef principal de poliție Băcescu Marius este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 1994, și își desfășoară de atunci activitatea la IPJ Gorj.

Felicitări, Marius!

Ești un exemplu pentru noi toți!”, au transmis colegii polițistului.