Teodorovici vrea șef la PSD și 40% la parlamentare: Când spunea Dragnea ”culcat!”, erau sub mochetă

Eugen Teodorovici, fost ministrul al Finanțelor, și-a anunțat candidatura la șefia PSD. Aspirantul promite că va reda partidului ONOAREA, fapt ce arată că în viziunea sa social-democrații au pierdut această calitate.

Este o decizie pe care toți colegii din partid o cunosc, o simt deja și o așteaptă, sper. Dacă îmi asum o astfel de candidatură este și o asumare a istoriei PSD, cu bune și cu rele, să nu uităm de NATO, de Uniunea Europeană. Ce vreau eu de la PSD, vreau să pot să îi redau partidului ceea ce merită, onoarea. Simpatizanții, membrii de partid să aibă curajul și onoarea de a afirma public: da, mă mândresc cu asta”, a declarat, la Digi 24, Teodorovici.

Potențialul șef al socialiștilor anunță că își propune 40% la alegerile parlamentare și nu este deloc modest atunci când se autocaracterizează:

Eu îmi asum ținte înalte. La parlamentare, 40% este ținta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare. Eu cred într-o alianță pe centru stânga. Pro România este principalul actor și ALDE, dar și cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziția. (…) PSD are nevoie de o locomotivă. Cei de la Comisia Europeană îmi spun <<Buldozerul>>, pentru că tot timpul am obținut ce am vrut. Liderii se nasc, nu se formează”, a mai spus fostul ministru.

Teodorovici nu a uitat de adversarii din partid, oameni pe care îi acuză că erau marionetele lui Liviu Dragnea, iar astăzi se dezic de el.

Toți au fost oarecum aproape de Liviu Dragnea, doar că eu nu m-am dezis de istoria partidului. Am avut o relație nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea. Astăzi se dezic cei pe care i-a pus în funcție. Paul Stănescu sau Marcel Ciolacu, unde erau? Când spunea Dragnea <<culcat!>>, erau sub mochetă. Eu sunt unul dintre cei care nu au fost la masă cu Liviu Dragnea, nu am dat la vâsle, nu am turnat în pahare, nu mă poate acuza nimeni din partid, nu pot fi pus într-o tabăra sau alta”, a tunat senatorul.