Acasă Blog

Un lider al USR a chemat Poliția și Garda de Mediu să închidă Cariera Roșia, Gorj

Octavian Berceanu (USR), fost șef al Gărzii de Mediu și candidat la șefia partidului din care face parte, a descins joi, 30 iunie, la Cariera Roșia (Gorj) și a cerut autorităților închiderea exploatării miniere.

Asta în condițiile în care România este apăsată teribil de criza energetică, fenomen ce creează probleme mari pe mai tot continentul.
Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicată.
Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art. 98, privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022.
Dragoș Popescu tocmai a sesizat Garda Națională de Mediu si așteptăm participarea autorităților.
Împreună cu d-na avocata Cătălina Rădulescu”, a transmis, pe pagina de socializare, Berceanu.

CAPTURĂ:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, SPECULĂ

Odată cu adoptarea Ordonanței ce vizează compensarea cu 50 de bani/litru a carburanților, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a avertizat operatorii economici în domeniu că, ”în situaţia în care vor exista creşteri nejustificate a preţurilor la carburanţi, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanţe, acestea vor fi încadrate în categoria de acţiuni speculative”.

 

În situaţia în care vor exista creşteri nejustificate a preţurilor la carburanţi, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanţe, acestea vor fi încadrate în categoria de acţiuni speculative. Vor fi sancţionate potrivit Ordonoanţei de urgenţă 84/2022 privind combaterea acţiunilor speculative. (…) Revânzarea acestor produse achiziţionate în condiţiile OUG reprezintă contravenţie şi se sancţionează de către autorităţi (…) după cum urmează: 50.000 până la 500.000 de lei amendă, pentru contravenţiile săvârşite de persoanele juridice şi între 5.500 de lei şi 11.000 de lei, pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice”, a spus Cărbunaru.

Gorj: Pădurar săltat de polițiști! Este acuzat de fals informatic, fals și furt în formă continuată

Poliția Gorj anunță că miercuri, 29 iunie, un pădurar a fost reținut, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată, uz de fals și furt în formă continuată

La data de 29 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au reținut, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată, uz de fals și furt în formă continuată.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada mai 2021- noiembrie 2021, în calitate de pădurar, ar fi emis un număr de 175 avize de însoțire a materialului lemnos, prin accesarea sistemului informatic SUMAL, pe care le-a utilizat pentru a efectua personal transportul de material lemnos cu o autoutilitară ori le-a înmânat altor transportatori pentru a le folosi la transportul pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești”, transmite IPJ Gorj. 

Mihai Weber: Cărbunele are viitor! Ordonanța privind decarbonizarea a fost modificată

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat că proiectul de ordonanță ce vizează decarbonizarea a fost modificat în favoarea Complexului Energetic Oltenia.

Cărbunele ARE VIITOR, în România. Eforturile depuse, pentru a stopa eliminarea definitivă a producătorilor de energie pe bază de cărbune, AU AVUT SUCCES.
După multe întâlniri și îndelungi discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, Ordonanța privind decarbonizarea A FOST MODIFICATĂ în favoarea Complexului Oltenia
Astăzi, Ordonanța va fi pe masa Guvernului pentru adoptare.
Așadar:
Scoaterea din sistem a capacităților pe bază de cărbune se va face doar după ce noile capacități vor livra energie
Construim NOI CAPACITĂȚI, iar cele existente vor fi CONSERVATE.
Am avut de partea mea un argument extrem de solid: la această oră, după doar câteva zile cu temperaturi ridicate, sistemul energetic are nevoie foarte mare de producătorul pe cărbune din Oltenia. Ce s-ar întâmpla dacă nu am avea această soluție?”, a transmis social-democratul.

Gorj: Cu ”vitejii”, la arest! Trei tineri s-au năpustit pe un bărbat

Trei tineri din Hurezani, Gorj, au fost reținuți de polițiști după ce au agresat un bărbat din Logrești.

La data de 30 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au reținut, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, trei bărbați, de 19, 20 și 30 de ani, toți din comuna Hurezani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că, la data de 29 iunie a.c., cei trei bărbați, în timp ce se aflau la bâlciul anual organizat în localitatea Căpreni, ar fi exercitat acte de violență împotriva unui bărbat din comuna Logrești, ceea ce a  provocat indignarea cetățenilor prezenți, fiind tulburată ordinea și liniștea publică’‘, a transmis IPJ Gorj. 

 

Joi, cei trei vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești cu propuneri legale.

 

Foto arhivă

Rușii anunță că s-au retras de pe Insula Șerpilor

Ministerul rus al Apărării a anunțat, joi, că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor, o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova, care a fost bombardată ucraineană în ultimele săptămâni, transmite AFP.

 

La 30 iunie, în semn de bunăvoință, forțele armate ruse și-au îndeplinit obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și și-au retras garnizoana acolo”, au precizat oficiali militari, subliniind că demersul ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina.

Vot decisiv: Deținerea de droguri pentru consum propriu, închisoare! Pedepse majorate

Deținerea de droguri pentru consumul propriu va fi pedepsită numai cu închisoarea.

Asta prevede un proiect de lege care înăspreşte pedepsele pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc.

Mai exact, cei prinşi în fapt pot face închisoare de la trei la zece ani, față de închisoare de la doi la șapte ani, cât sunt pedepsele în prezent. În cazul drogurilor de mare risc, pedepsele vor crește de la șapte la 15 ani de închisoare.

Printre drogurile de risc se numără cele precum benzfetaminele, cannabisul, diazepamul sau ketamina, în timp ce în categoria drogurilor de mare risc intră heroina, metadona, amfetaminele și metamfetaminele, cocaina, codeina, opiul sau morfina.

Şi punerea la dispoziția unei persoane, deliberat și sub orice formă, în scopul consumului ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuințe sau localuri se va pedepsi cu închisoare de la trei la zece ani.

Proiectul de lege se află la Camera Deputaților pentru dezbatere și votul decisiv din Parlament.

S-au majorat amenzile! Ministru: Arta stradală este cu acordul proprietarilor

 

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, transmite că executarea de desene pe garduri sau pereții unor clădiri reprezintă artă stradală doar dacă sunt făcute cu acordul proprietarilor.

În situațiile contrare, se aplică amenzi al căror cuantum a fost majorat până la 6.000 de lei.

 

Ideea mi-a venit în momentul în care faţada Ateneului Român a fost vandalizată şi, cercetând lucrurile, mi-am dat seama că sancţiunile pentru cei ce distrug faţadele clădirilor din oraşele noastre sunt mult prea blânde, vorbim de 50 de lei plătibili în acel interval în care beneficiezi de reducerea amenzii. Cuantumul minim era 100 lei, cuantumul maxim – 500 de lei. Am crescut substanţial aceste cuantumuri, este între 3.000 şi 6.000 de lei. Ne-am aliniat la ceea ce fac alte state. Distrugi munca unor oameni şi apoi proprietarii respectivelor clădiri trebuie să plătească. Din aceste mici ilegalităţi poţi permite şi crime mai grave. Este ‘teoria ferestrelor sparte’, validată la New York, în timpul primarului Giuliani, care atunci când s-a preocupat să rezolve aceste probleme mici de vandalism, acte de indisciplină şi-au dat seama că au redus foarte mult şi crimele grave. Calitatea vieţii înseamnă să trăieşti într-un oraş care este perceput ca fiind sigur, curat, corect”, a spus Burduja, potrivit AGERPRES.

Întrebat cum se diferenţiază arta stradală de graffitti şi vandalism, ministrul a explicat:

Arta stradală este cu acordul proprietarilor”.

Video: Și-a răcorit calul la o spălătorie auto

Un bănățean din Sânnicolau Mare a mers, în aceste zile caniculare, la o spălătorie auto pentru a-și răcori calul. Cabalina s-a bucurat de tratamentul aplicat de stăpân și a stat cuminte sub jetul de apă.

Isprava a fost filmată și a devenit virală pe rețelele de socializare.

 

 

VIDEO OPINIA TIMIȘOAREI:

Oficial! Vom plăti taxă pentru centrala pe gaz de acasă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto), a anunţat, miercuri seară, că o „taxă pe carbon” va fi introdusă, în Uniunea Europeană, începând cu anul 2027, pentru cei care folosesc, în transporturi şi pentru spaţiile locative, combustibili care produc emisii de carbon.

Taxă nouă. Europa, în momentul de faţă, a impus tuturor statelor membre o taxă nouă de carbon. (…) Sunt două elemente: benzina-motorina, plus centrala de acasă pentru gaz sunt cele două elemente care vor fi taxate pentru a colecta pentru Fondul social de climă sumele care se reintroduc în economie, sub formă de subvenţie sau sub formă de sprijin pentru tranziţie, pentru cumpărarea altor centrale, altor soluţii, pompe de căldură, fotovoltaice ş.a.m.d.” a precizat, la Euronews România, ministrul.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support