Acasă Blog

Târgu Jiu, duminică, în Parcul Central: Concert al Fanfarei Armonia la Foișor

Fanfara Armonia reia concertele în Parcul Central, la Foișor, duminică, 25 februarie. Virtuoșii vă invită ca de la ora 12.00 să asistați la un program special, la începutul sezonului. Vor fi interpretate piese din mai toate genurile muzicale: marș, polcă, vals, tango, muzică ușoară și populară.

De la ora 12.00, Parcul Central, câțiva pași în aer liber și o reîncărcare, prin muzică de calitate, a bateriilor în perspectiva săptămânii viitoare.

Screciu: Sper să câștigăm cu FC Voluntari. Orice e posibil, se joacă

CSU Craiova și FC Voluntari închid etapa a XXVII-a a Superligii la fotbal luni seara, de la ora 20:00, pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Oltenii vor să treacă peste pasa mai puțin bună din ultima perioadă și vor căuta victoria într-un meci în care sunt clar favoriți. Vladimir Screciu, jucătorul echipei din Bănie, spune că semieșecul de la Botoșani a fost dat uitării, iar atmosfera este bună la echipă.

Atmosfera e destul de bună, ne-am antrenat bine zilele astea. A fost frustrant pentru noi că nu am câștigat meciul cu FC Botoșani, dar l-am dat uitării, sper să câștigăm cu FC Voluntari. Orice este posibil, se joacă, trebuie să ne concentrăm pe acest meci. Am încredere în colegii mei, vom prinde play-off-ul”, a spus Screciu. 

Ieșim din iarnă cu depozitele de gaze pline pe jumătate. Scad prețurile

 

Companiile autohtone au, în prezent, înmagazinate o cantitate de gaze naturale cu 3 TWh peste cea de la aceeași dată a anului trecut, existând posibilitatea ca România să iasă din această iarnă cu peste 50% din depozite pline, anunță profit.ro.

În condițiile în care consumul este în picaj, presiunea s-ar putea muta pe prețuri, care deja au scăzut la 125 lei/MWh, cu 25 de lei sub prețul la care producătorii sunt obligați de guvern să vândă gaze furnizorilor pentru acoperirea consumului clienților casnici și CET-urilor.

Potrivit estimărilor OMV Petrom, cererea de gaze a scăzut în România cu 16% în 2022 și cu 6% în 2023. Pentru 2024 se preconizează o stagnare a consumului.

Gorj: O singură școală cu promovabilitate 100% la simularea Evaluării Naționale

 

Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu este singură unitate de învățământ din județul Gorj care a înregistrat promovabilitate de 100% la simularea Examenului de Evaluare Națională.

Din nou cei mai buni. Singura școală din Gorj cu promovabilitate de 100% la simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a. Felicitări, dragi elevi! Felicitări, stimați profesori!”, au transmis reprezentanții CNET. 

La nivel de județ, procentul de promovabilitate la simularea Evaluării Naționale a fost de 60,96%. În mediul rural procentul a fost de 46,34%, iar în mediul urban procentul de promovabilitate a fost de 74,25%

Mititelu: ”Mi-e teamă de meciul cu cei de la Iași”. Ce decizie a luat în privința lui Costantino

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a anunțat, după înfrângerea de la Sibiu, că antrenorul italian Giovanni Costantino rămâne pe banca tehnică a echipei. Șeful clubului din Bănie a precizat că eșecul cu Hermannstadt este la timpul trecut, importantă va fi partida cu Poli Iași de marți, precizând că se teme de această confruntare.

Rămâne. Cine poate să facă mai mult acum? E chestie şi de atmosferă, legată de aceste rezultate. În meciul de astăzi, dacă dădeam noi primii gol, nu era niciun fel de problemă.

A fost şi puţin ghinion la final, că am luat golul ăsta, nu pot acuma să …  ce antrenor, pe cine să aduc eu acum, ca să ce? Numai de dragul de a schimba?Singura dilemă se pune de la finalul campionatului, dacă mai rămâne sau nu Costantino, dar acum nu se pune problema. Noi avem nevoie să reuşim să trecem peste aceste insuccese, pentru că sunt foarte greu de digerat, nu e uşor şi să încercăm să facem ceva, pentru că eu, acuma, deja am uitat meciul cu cei de la Sibiu, mie îmi e teamă de meciul cu cei de la Iaşi”, a spus vineri, la Prima Sport, Mititelu.

 

FCU Craiova va întâlni Poli Iași marți, de la ora 16:15. Formația moldavă a învins Rapidul, scor 3-1, sâmbătă seara, și este la egalitate de puncte cu echipa din Bănie.

Ciolacu: Să terminăm cu prostiile cu autonomia ”Ţinutului Secuiesc”. Nu a fost şi nu o să fie niciodată. Niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul

 

Marcel Ciolacu a spus sâmbătă, în judeţul Harghita, că autonomia ”Ținutului Secuiesc” nu a fost şi nu va fi niciodată. Premierul a subliniat că nu va accepta să existe legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie.

 

Şi eu şi dumneavoastră vrem să ne creştem copiii într-o ţară normală. Pentru a face acest lucru, în primul şi în primul rând trebuie să ne comportăm noi normal. Haideţi să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ţinutului Secuiesc. Nu a fost şi nu o să fie niciodată. În Constituţie României este un stat suveran şi niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO, toate aceste poveşti şi toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-şi mobiliza electoratul la vot. Am depăşit acele vremuri. Sunt familii mixte. Copiii noştri merg la şcoală împreună. Suntem în România şi ei sunt români. (…) Nu am să accept ca în România să existe legi care favorizează anumiţi români de altă etnie. Cu toţii suntem egali. Trebuie să ne respectăm. În cazul în care nu ne respectăm, trebuie să primeze ordinea de drept fiindcă democraţia aşa se menţine. Nu este o anarhie, în rest, nu putem decât să ne dezvoltăm împreună, să investim mult mai mult în judeţele dumneavoastră, în specificul judeţelor dumneavoastră”, a declarat primul ministru.

 

 

Târgu Jiu: S-au căsătorit la Poarta Sărutului de Dragobete

Trei cupluri au ținut să se căsătorească la Poarta Sărutului, în Târgu Jiu, în ziua de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români.

Trei căsătorii la Poarta Sărutului, într-o zi specială. Sărbătoarea iubirii la români, Dragobetele, este marcată de obiceiuri străvechi, iar astăzi am avut plăcerea de a cunoaște niște tineri cu totul speciali care au ținut ca în această zi să își unească destinele lângă o capodoperă a sculpturii moderne care, peste puțin timp, va intra în patrimoniul UNESCO.
Le urez viață lungă și frumoasă împreună, cu sănătate și bucurii! Casă de piatră!”, a transmis primarul Marcel Romanescu, după oficierea căsătoriilor.

Părintele Ignatie, duhovnicul Mănăstirii Lainici, a trecut la cele veșnice

Părintele Ignatie, duhovnicul Mănăstirii Lainici, a trecut la cele veșnice, vineri seara, la aproape 70 ani de viețuire pământească.

Luni, 26 februarie 2024, orele 11:00, pr. Ignatie Catrinoiu va fi înmormântat în cimitirul mănăstirii Lainici”, s-a anunțat, sâmbătă dimineața.

Simulare Evaluare Națională: Mai mult de jumătate dintre elevi nu au obținut nota 5 la matematică

 

Mai puţin de jumătate dintre elevii care au susţinut simularea examenelor de Evaluare Naţională au obţinut note peste 5 la matematică. La Limba Română, aproape 74% au note peste 5.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educaţiei, la disciplina Matematică, 42,37% dintre elevii care s-au prezentat la simularea probelor de Evaluare Naţională au note de cel puţin 5. Concret, numărul notelor mai mari sau egale cu 5 este de 69.347.
Din totalul de 163.683 de elevi care au susţinut proba, 94.336 au note între 1 şi 4,99, aceştia reprezentând 57,63%.
La Limba Română, 73,98% dintre cei 164.593 elevi care au susţinut proba au obținut cel puțin nota 5.

Gorj: Fost senator liberal, colaborator al Securității

 

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că  fostul senator liberal Dian Popescu a fost colaborator al Securității comuniste. Acesta ar fi „turnat” pe un student străin aflat la studii în România.

Potrivit documentelor depuse la dosar de Consiliul Național de Studierea Arhivelor Securității, Dumitru Dian Popescu este titular al dosarului nr. R 341035 (F.R. 30986/Prahova, unde figurează în calitate de colaborator cu numele conspirativ „MARIUS”. CNSAS susţine că, pe parcursul colaborării cu Securitatea,

Se susține că Dian Popescu a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa realităţilor sociale, economice şi politice din ţara noastră sub regimul comunist, informaţii ce au vizat îngrădirea dreptului la viaţă privată.