marți, noiembrie 24, 2020
Acasă Blog

Dispărută! Minoră din Gorj, căutată de familie

Familia și autoritățile caută o adolescentă în vârstă de 16 ani, din Negomir, care a plecat voluntar de la domiciliu și este de negăsit.

La data de 23 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizaţi, prin apelul 112, de către o femeie de 47 de ani, din comuna Negomir, cu privire la faptul că, fiica sa Blidaru Cristina Isabela, de 16 ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors până în prezent”, a transmis IPJ Gorj.

 

La momentul plecării, minora purta o geacă de piele de culoare bej-crem, o salopetă de blugi și o pereche de adidași de culoare  neagră.

 

Semnalmente:

Înălțime 1,60 m; greutate aproximativ 55 kg; ochi căprui; părul castaniu, lung; constituție atletică.

 

Persoanele care pot oferi detalii care să ajute polițiștii în identificarea minorei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Gorj: A murit după ce s-a izbit cu mașina de un gard

Un bărbat de 67 de ani, din Prigoria, a murit, luni, după ce a intrat cu autoturismul pe care îl conducea într-un gard de beton.

La data de 23 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul 112 cu privire la faptul că pe raza localității Prigoria s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, un bărbat de 67 de ani, din comuna Prigoria, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 675/B Zorlești, a ieșit de pe carosabil, intrând în coliziune cu un gard din beton. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, acesta aflându-se singur în mașină”, a transmis IPJ Gorj.

 

 

Ponta: Anunțata demisie a lui Ciolacu, o păcăleală. Să votăm, mâine, legea

Victor Ponta, lider Pro România și deputat de Gorj, a reacționat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, ”va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”.

Fostul premier consideră că la mijloc este un truc electoral ieftin și îl invită pe șeful social-democraților să voteze proiectul de lege existent.

Domnul Ciolacu, în loc să adopte legea prin care se abrogă pensiile speciale, acum își dă el demisia, dar legea rămâne în vigoare. Adică păcăleală din asta. Știți că și Dragnea a făcut la fel. În 2016, Dragnea și-a dat demisia cu o zi înainte și s-a reales. (…) Au fost multe discuții. Tot timpul le-am spus: legea privind parlamentarii. (…) domnule, hai să o luăm pe asta, o votăm, în sensul că se abrogă și CCR nu va spune nimic. Niciodată nu au vrut. Nici PSD-ul, nici UDMR-ul, în special, nici peneliștii. Au lipit-o de magistrați, au lipit-o de militari, sperând să cadă la Curte. Domnul Ciolacu, dacă vrea să nu mai avem pensii speciale, la toți parlamentarii, nu doar el, Marcel Ciolacu, adună-ne, domnule, mâine și votăm legea”, a declarat, la B1 TV, Ponta.

 

Târgu Jiu: Nou perimetru industrial. Zona CET va fi amenajată pentru investitori

Primăria municipiului Târgu Jiu demarează realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona CET, cu intenția de a oferi loturi de teren investitorilor, spre concesiune. Primarul Romanescu a precizat că au fost oameni de afaceri care s-au arătat interesați de desfășurarea unor activități industriale în partea de sud a orașului, chiar în perimetrul amintit, iar municipalitatea va căuta să le ducă utilitățile la poartă și să amenajeze căi de acces, tocmai pentru a-i sprijini.

În discuție sunt 30 de hectare de teren.

Avem mai multe solicitări pentru acea zonă de la oamenii de afaceri din județ, și nu numai, care solicită concesionarea unor suprafețe de teren acolo. Săptămâna trecută am avut mai multe discuții cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu. În această dimineață am luat hotărârea de demarare a PUZ-ului în zona CET, luând în calcul titlurile de proprietate și litigiile care mai sunt pe rolul instanțelor. Vorbim de o suprafață de 30 ha, 300.000 metri patrați, care va fi parcelata în așa fel încât indiferent de suprafața pe care vor concesioneze oamenii de afaceri să putem să pune la dispoziție. Dar înainte de concesionare, încă înainte de a face concesiunea pe anumite parcele, vrem să realizam PUZ-ul și să amenajam căile de acces și utilitățile necesare. (…) A fost o discuție anterior, în care luasem în calcul varianta de a concesiona și de a delimita căile de acces, însă după experiență pe care am avut-o cu cei care se ocupă de lichidarea fostului CPL, ne-am dat seama că punem carul înaintea boilor. Adică concesionam terenurile și ulterior îi punem pe cei care ar dori sa dezvolte acea zonă, v-am zis, strict zonă industrială, îi punem în situația de a-și asigura singuri utilitățile. Și am considerat că e mai bine sa realizăm înainte un PUZ. Din acel PUZ să reiese foarte clar modalitatea în care vor fi creionate căile de acces, iar din bugetul anului 2021, o parte din acel buget să fie alocat pentru asigurarea utilităților. Este clar că nivelul tarifului pe concesiune va crește puțin, dar, din acel moment, fiecare om de afaceri care își dorește să se dezvolte sau să se extindă, să să vină în municipiul Târgu Jiu, poate ști că la poarta unității pe care dorește să o dezvolte are apă, canalizare, gaze, toate utilitățile de care are nevoie pentru a putea demara investiția”, a explicat Romanescu.

Morega, reproșuri publice: Mulți tineri polițiști sunt din cale afară de obraznici

Fostul deputat Dan Ilie Morega atrage atenția conducerii IPJ Gorj că este gata să reclame la Ministerul Afacerilor Interne atitudinea și modul de lucru al unor tineri poliţişti. Preşedintele Institutului pentru Investigaţii Publice şi Politice Gorj a declarat că a primit mai multe sesizări de la cetăţeni în ceea ce priveşte comportamentul unora dintre lucrătorii MAI. Acesta consideră că poliţiştii începători nu sunt şcolarizaţi suficient.

Vom face serioase analize, verificări şi sesizări, până la nivelul ministrului Marcel Vela. Este o chestiune generalizată. Mulţi dintre tinerii repartizaţi în teritoriu şi şcolarizaţi, probabil 3-6 luni la apelul de seară, sunt din cale afară de obraznici, ca să nu spun că săvârşesc infracţiuni de abuz în serviciu. Vreau să atrag atenţia foarte serios la nivelul conducerii IPJ Gorj, domnului comisar-şef Decebal Drăghia, cât şi adjuncţilor dumnealui, şi în special celor de la Resurse Umane, să pună mâna şi să-i pregătească în continuare. Să facă pregătiri în ceea ce priveşte bunul simţ faţă de om, faţă de cetăţean, dar şi faţă de lege”, a comentat, într-o intervenție la Radio Accent, Morega.

 

Gorj: Amenzi! Mizerie și dezinteres în unități de alimentație publică

 

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat, în perioada 16-22.11.2020, controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 16.200 lei, unor unități din Săulești și Târgu-Jiu, astfel:

– 5. 000 lei la o brutărie, pentru condiții improprii de igienă: pereți, paviment, plafon, aparatură tehnologică și suprafețe de lucru murdare și neigienizate. În plus, deși anterior notificase D.S.V.S.A. Gorj că a suspendat voluntar activitatea pentru renovare, operatorul a desfășurat activitate de producție în acest interval de timp, astfel încât a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor;

– 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru următoarele constatări: neîntreținerea spațiilor și echipamentelor (rafturi murdare, cu zone degradate și corodate, suprafețe murdare, paviment neigienizat, zone cu exfolieri); deficiențe de depozitare a produselor alimentare (băuturi răcoritoare îmbuteliate depozitate direct pe paviment, în imediata vecinătate a ușii de acces în unitate);

– 1.200 lei la un bar, întrucât persoana care deservește unitatea nu poate face dovada efectuării dezinfecției veselei specifice de bar (cești, pahare), nu deține echipament de protecție sanitară complet și manipulează neigienic produsele în timpul preparării băuturilor calde (fără utilizarea mănușilor de unică folosință)”, a transmis autoritatea sanitar-veterinară.

PRECIZARE

DSVSA GORJ NU prezintă numele sau elemente care să ducă la identificarea unităților sancționate.

De pomina lumii: Polițiștii roagă hoții să nu mai fure după ora 18:00

Incredibil, dar adevărat. Mai în glumă, mai în serios, polițiștii roagă, public, hoții să nu mai fure după ora 18:00. S-a ajuns aici după ce șefii Poliției municipiului Toplița, din cadrul IPJ Harghita, au transmis subalternilor că noul program de lucru este între 06:00-18:00, de luni până sâmbătă.

În condițiile date, dacă între 18:00 și 06:00, a doua zi, dar și în weekend, când ar urma să fie un program de lucru de numai opt ore, vor avea loc sesizări privind anumite infracțiuni, polițiștii vor fi chemați de acasă.

‘Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00

Acesta este mesajul ferm al șefilor din IPJ Harghita care i-au anunțat pe subalterni că de azi vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 – 18:00.

Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină.

Acest model de <<menegeri>>, nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.

Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18:00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă.

Am sesizat și conducerea Poliției Române să vedem dacă agreează astfel de decizii care pun în pericol cetățenii din mun. Toplița și încurajează infractorii să exploateze lipsa polițiștilor din teren”, au transmis sindicaliștii.

Captură Europol

Romanescu: Proiect de 4 milioane de euro, pentru echipamente electronice destinate școlilor

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că municipalitatea a pregătit documentația pentru accesarea unui proiect pe fonduri europene, în valoare de 4 milioane de euro, demers care se va concretiza prind dotarea a douăzeci de unități de învățământ cu echipamente electronice de ultimă generație.

Inițiativa urmează să fie supusă aprobării Consiliului Local, fiind nevoie ca autoritatea locală să suporte cofinanțarea proiectului.

Douăzeci de unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu vor fi dotate cu echipamente electronice de ultimă generație printr-un nou proiect pe fonduri europene.
Am pregătit documentația pentru a aproba sumele pentru cofinanțare printr-o hotărâre de consiliu. Este vorba, în primul rând, de 9.292 tablete pentru 2.604 elevi din învățământul primar, 2.110 elevi din învățământul secundar-inferior, 4.578 elevi din învățământul secundar-superior, 3.811 elevi din învățământul liceal și 767 elevi din învățământul profesional, dar și de 773 laptopuri și echipamente pentru dotarea a 376 săli de clasă, (77 sistem desktop+monitor, 154 sisteme all-in-one, 187 camere web, 229 proiectoare, 221 ecrane proiecție, 204 table interactive, 249 tablete grafice, 113 routere wireless, 20 sisteme management dispozitive)”, a transmis primarul.
Patru milioane de euro (aproape 20 de milioane de lei) este valoarea proiectului, din care Primăria Municipiului Târgu Jiu trebuie să suporte 2%, iar unitățile vizate sunt:
Colegiul Auto „Traian Vuia”, Str. Ecaterina Teodoroiu, Nr.342;
Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Str. Griviței, Nr. 34;
Liceul Teologic, Str. A.I. Cuza, Nr.23;
Colegiul Tehnic Nr. 2, Str. Victoriei, Nr. 132-138;
Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, Str. Calea Severinului, Nr. 86;
Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, Str. Agriculturii, Nr.1
Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Str. 23 August, Nr. 100;
Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Str. Unirii, Nr.27;
Liceul Tehnologic Bârsești, Str. Bârsești, Nr. 9a;
Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Str. 11 Iunie 1848, Nr. 56;
Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Str. Lt.col. Dumitru Petrescu, Nr.4;
Liceul Energetic, Str. Aleea 23 August, Nr. 11;
Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Str. Lt.col. Dumitru Petrescu, Nr. 3;
Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, Str. Mioriței, Nr. 4;
Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 25;
Colegiul Național „Spiru Haret”, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 106;
Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 124;
Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Str. Islaz, Nr. 2;
Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”, Str. 23 August, Nr.47;
Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, Bd. Ecaterina Teodoroiu, Nr. 88.
Toate aceste echipamente vor rămâne la dispoziția unităților de învățământ, acolo unde vom continua să investim masiv, pentru că Educația trebuie să rămână o prioritate la Târgu Jiu.

Târgu Jiu: Când ar putea fi ridicate restricțiile

Autoritățile vor lua în discuție ridicarea restricțiilor impuse la Târgu în data de 19 noiembrie, la 2 decembrie, atunci când se va analiza incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Deși rata îmbolnăvirilor a scăzut puțin sub 3 la mie, prag depășit la un moment dat, care plasat orașul în scenariul roșu, trebuie să treacă 14 zile până când se va lua o hotărâre.

În data de 2 decembrie putem vorbi sau nu de ridicarea restricțiilor la Târgu Jiu”, a precizat Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Gorj: Băutura ”la volan” și condusul fără drept, pe drumurile județului și în weekend-ul care a trecut

Weekend-ul nu a fost unul fără ca polițiștii gorjeni să mai depisteze persoane băute la volan sau indivizi ce au condus fără a avea acest drept. Doi bărbați, ambii din alte județe, sunt pasibili de condamnări penale după ce au fost opriți de lucrători ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Băut la volan

La  data de 22 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului  Rutier au depistat în trafic, un bărbat de 47 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism  pe strada Calea București, din municipiul Târgu Jiu, având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a arătat Poliția Gorj.

La volan fără a poseda permis de conducere

”La data de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bâlteni și Postului de Poliție Negomir au depistat în flagrant un tânăr de 28 de ani, din comuna Corcova, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674 B Negomir, având dreptul de conduce anulat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul,  de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat”, a transmis IPJ Gorj.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support