Accident provocat de un tânăr băut și fără permis de conducere

 

Poliția Gorj a transmis date oficiale cu privire la accidentul petrecut duminică seara pe strada Luncilor, în zona Kaufland, din municipiul Târgu Jiu. Potrivit IPJ, persoana care a provocat evenimentul rutier nu poseda permis de conducere și băuse.

Un tânăr de 29 de ani, din Tg Jiu, în timp ce se deplasa cu un scuter, pe str. Luncilor, pe sensul opus de mers, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar pe str. Termocentralei, din direcția Shopping City către str. Luncilor, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, tânărul de 29 de ani, care circula cu scuterul și un pasager, în vârstă de 21 de ani, din autoturism, au suferit leziuni și au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Tânărul de 29 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpa și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului”, a arătat Poliția Gorj.