ACS Rovinari intră în insolvență, falimentul e gata să râdă până leșină în poarta Primăriei

Nepricepere, dezinteres, interse – altele decât cele ale comunității? Toate la un loc? Într-o țară normală, în vremuri normale, autoritatea de control a statului nu ar sta departe de cele ce s-au întâmplat la Apă Canal Salubritate SRL Rovinari, societate a Consiliului Local Rovinari. În aproximatin doi ani, din 2016, această firmă a ajuns de la stabilitate și profit la poarta falimentului. Efectiv, pentru ACS Rovinari viitorul este imposibil. O demonstrează actele publicate pe rețelele de socializare, documente din care se observă că, speriați de datoriile și penalitățile care curg, cei ce țin hățurile ACS Rovinari încearcă să scape refugiind-se în insolvență. Ce se va întâmpla cu cei 62 de salariați, nimeni nu știe, perspectiva șomajului pare tot mai aproape.

  •  Datorii – 1.659.346,78 lei
  • Pierderi – 289.463,65 lei
  • Penalități – 59.794,77 lei
  • Furnizori – 833.468 lei

Total – 2.842.073,2 lei

”Pornind de la faptul că în prezent SC Apă Canal Salubrizare SRL alocă o mare parte din cash-flow pentru plata ratelor curente dar și a penalităților de întârziere, conform graficului de eșalonare, apreciem că o măsură mult mai viabilă este ca SC Apă Canal Salubrizare SRL să beneficieze de protecția legii 85/2014 privind procedura de prevenire a insolvenței și insovență, modificată și completată prin OUG 88/2018”, se precizează într-un document semnat-parafat de autoritatea locală.

”Situația actuală a societății Apă Canal Salubrizare SRL Rovinari, aflată în IMPOSIBILITATE DE FUNCȚIONARE, din cauza cuantumului mare al datoriilor, la care sunt calculate zilnic majorări și penalități de întârziere, riscul URMĂRIRII DE CREDITORI a patrimoniului debitoarei, prin executare silită, inclusiv blocarea conturilorde trezorerie, rezultând că starea de insolvență este iminentă <<…>>

HOTĂRĂȘTE

Art. 1

Se aprobă ca societatea Apă Canal Salubrizare SRL Rovinari, pentru motivele expuse mai sus, să fie supusă prevederilor Legii 88/2014, a insolvenței, prin deschiderea procedurii generale a insolvenței, în vederea reorganizării în baza unui plan pentru stingerea datoriilor”, se arată în Hotârârea Adunării Generale a asociatului unic, Consiliul Local Rovinari.

Laurențiu Chivu, fost viceprimar Rovinari, actual consilier local PNL, cel care a făcut publice aceste documente, crede că este foarte posibil ca salariații ACS să își piardă locurile de muncă, iar datoriile o să fie suportate de locuitorii orașului.

”Unde sunt aceşti bani? Populația a plătit, cum s-a ajuns la aceste datorii, pierderi și penalități? În iunie 2016, societatea ACS Rovinari avea profit de 50.000 de lei. S-au angajat neamuri, fini, politruci, s-au achiziționat materiale la prețuri exorbitante. Poate ne explică primarul de ce s-a ajuns în această situație. Locurile de muncă sunt în pericol, iar datoriile vor fi achitate de rovinăreni”, ne-a declarat Chivu.

 

 

 

Articolul precedentVeşti groaznice pentru CEO: Vîlcov nu anulează, nici nu modifică taxa de 2%
Articolul următorVor să reintroducă admiterea la liceu și facultate