Veşti groaznice pentru CEO: Vîlcov nu anulează, nici nu modifică taxa de 2%

Povara de 2% din cifra de afaceri impusă Complexului Energetic Oltenia prin OUG 114/2018 va rămâne în picioare. Asta a lăsat să se înțeleagă Darius Vîlcov, consilierul primului-ministru, Viorica Dăncilă.

”Pe de altă parte, consilierul premierului a ținut să sublinieze că Ordonanța de Urgență 114/2018 de instituire a <<taxei pe lăcomie>> nu va fi abrogată și nici NU VA FI MODIFICATĂ la momentul adoptării de către Parlament”, informează Agerpres, în urma unei emisiuni televizate de duminică-seara.

Taxa de 2% se aplică atât producătorilor, cât și traderilor, ceea ce face ca prețul energiei electrice produse în România să fie mai mare cu 4%, așa cum explică specialiștii în domeniu. Astfel, energia produsă afară devine mai ieftină, iar regulile pieței o impun la vânzare. În condițiile date, România importă masiv, zilele trecute fiind atins recordul maxim de energie electrică pe care am achiziționat-o din exterior.

Anton Anton, ministrul Energiei, spunea că nu i se pare normal ca taxa de 2% să fie plătită de CE Oltenia, în condițiile în care compania de energie trebuie să achite sume importante și pentru certificatele de carbon. Acesta promitea că ”se va strădui” să elimine această taxă pentru producătorii de energie electrică pe cărbune.

Potrivit ultimelor declarații ale lui Vîlcov, Anton Anton nu s-a străduit cât și cum trebuie, situație în care se află și parlamentarii gorjeni aflați la putere.

 

 

Articolul precedentÎncă un primar gorjean vrea în Parlament
Articolul următorACS Rovinari intră în insolvență, falimentul e gata să râdă până leșină în poarta Primăriei