Acuzații: Cîrciumaru, groparul Gorjului. S-a cocoțat în fruntea județului, a fost învățat să nu îl contrazică nimeni

Replica Partidului Social Democrat la comunicatul ALDE Gorj, care-i acuza pe social-democraţi de “complicitate” cu actuala conducere CEO la situaţia dificilă în care se află gigantul energetic, l-a scos din ”pepeni” pe vicepreşedintele Ion Iordache. Liderul ALDE crede că atacul asupra lui a fost orchestrat de senatorul Florin Cîrciumaru, care vrea să închidă gura tuturor contestatarilor pentru că are o relaţie bună cu managerul entităţii energetice, Sorin Boza. Comunicatul remis de PSD susţine că Iordache ar trebui să fie ultimul om care îşi dă cu părerea, mai ales că firmele sale au contracte “dolofane” cu CEO. În opinia lui Iordache, fostul primar Cîrciumaru a distrus judeţul cu această gândire, îndepărtând posibilii investitori.

“Îl consider groparul judeţului Gorj, a fost învăţat să nu-l contrazică nimeni. Din cauza dumnealui, a politicii păguboase pe care o are şi a acestui semnal pe care îl dă, în judeţul Gorj au rămas foarte puţine firme, nu mai are cine să muncească. Au plecat şi tinerii, locuri de muncă nu am avea dacă nu ar fi câţiva oameni care pun umărul. Grupul acesta de firme, despre care dumnealui vorbeşte, este pe locul trei la top profit în judeţ, înseamnă că e pe locul trei la impozite şi taxe. Cum îţi permiţi, atâta timp cât toţi  beneficiarii noştri sunt mulţumiţi, tu ca parlamentar să faci asemenea afirmaţii? Acuzi oamenii care muncesc corect că nu au dreptul să vorbească, mi se pare o ticăloşenie fără margini. S-a cocoţat în vârful judeţului şi este unul dintre principalii responsabili pentru situaţia în care este Gorjul”, a spus Iordache la Radio Infinit.

 

Întrebat despre stituaţia tensionată prin care trece alianţa PSD-ALDE la Gorj, fostul vicepreşedinte al social democraţilor de la nivel central, Ion Călinoiu, a fost împăciuitor şi sfătos. “Trebuie să conştientizăm că este nevoie de armonie şi unitate pentru interesul judeţului. Ambele părţi se găsesc într-o direcţie greşită. Trebuie să stea la masă şi să discute problemele din judeţ, nu cele legate de partid, de persoană sau de grupuri de interese”, a afirmat Călinoiu.