Vicele Aurel Popescu, caz de targă: Transpiră abundent sub limbă din cauza multiplelor fracturi de logică

Reacții care mai de care după ce primarul municipiului Târgu Jiu a sugerat că Ion Iordache, lider ALDE, ar putea fi unul dintre aspiranții la preluarea ipoteticei funcții de administrator public al instituției pe care o conduce. ”Este una dintre persoanele care cred ar fi foarte potrivite. Este una dintre propuneri, dar postul de administrator se scoate la concurs. Nu pot să spun că aș lua pe X sau Y. Cred totuși că ar îndeplini CONDIȚIILE DE PARTICIPARE”, a spus Romanescu, în legătură cu subiectul în cauză.

 Poziționarea edilului-șef a stârnit reacții, atitudini, printre cei care au ieșit în față cu declarații fiind și Aurel Popescu, unul dintre viceprimarii municipiului. Într-o revelație existențială, acesta a mărturist ziariștilor că a descoperit de ce Romananescu și Iordache își aduc aprecieri publice.

”Răspunsul ni l-a dat domnul Romanescu, nici nu mai trebuie să-l interpretăm noi. Se vede de departe că este o înțelegere, atâta timp cât se susțin unul pe altul în spațiul public nu fac altceva decât să certifice niște discuții pe care le-au avut, în sensul că unul promovează o funcție, celălalt vânează o funcție, deci nu mai trebuie să discutăm altfel și, în ceea ce mă privește, pot spune că regret acest lucru, în sensul că PSD și ALDE formează o alianță. Această coaliție este la guvernare. Trebuie să avem mare grijă față de pozițiile pe care le luăm, și de deciziile pe care luăm față de colegii noștri de alianță, și în ceea ce îi privește”, a precizat, pentru presa locală, Popescu.

Enunţul celui ce pierdea în 2017 Primăria Târgu Jiu e brăzdat de fracturi logice. ”…Nici nu trebuie să-l interpretăm noi. Se vede de departe că este o înțelegere (2 kilometri, 10, de la Turceni, Satu Mare, de la Pro Tv, Digi 24?)…(…)…Nu fac altceva decât să certifice niște discuții (ce discuții, unde, când?)…” Dincolo de brazdele-tranșee împotriva logicii (nu interpretăm, dar ne dăm cu presupusul),  încercarea de a trimite propria lumină către alegător a fost întreruptă de un zgomot infernal ce a făcut imposibil transferul. Din viitor, aproximativ anul 2020, s-a auzit un drob de sare imens care, rostogolindu-se. și-a ales o traiectorie ce îl vizează fix pe viceprimar . Temerile și descoperirile acestuia nu se pot concretiza mai devereme de anul alegerilor locale, 2020. Asta pentru că voturile PNL și ALDE nu sunt suficiente încât să îi permită lui Romanescu să scoată postul la concurs, chiar edilul-șef declarând că nu va mai face un astfel de demers până în momentul în care va avea majoritate în Consiliul Local. Ce drob de sare îi garantează viceprimarului că edilul-șef va avea vreodată majoritatea, că peste aproximativ doi ani Iordache va mai fi interesat? Este convins Popescu că partidul din care face parte, și care se opune administratorului public, va avea rezultate catastrofale la viitoarele alegeri și va pierde și majoritatea, nu numai funcția de primar, așa cum prezintă  sondajele? Dincolo de faptul că Romanescu vorbește despre un posibil candidat, reamintește că la mijloc va trebui să fie un concurs. Iar viceprimarul dă declarații cu ochii la dropul de sare. Care nici nu se zărește. Produce doar zgomote neauzite de cei mulți.

Articolul precedentAcuzații: Cîrciumaru, groparul Gorjului. S-a cocoțat în fruntea județului, a fost învățat să nu îl contrazică nimeni
Articolul următorSe poartă datul la gioale în PSD Gorj: Manta: Orice sancțiune creează tensiuni