Adrian Tudor, atac la subvențiile partidelor, dar și la Victor Ponta: Nu suntem pe principiul țipăm până ajungem la cașcaval

Partidul Verde cere eliminarea legii prin care partidele parmalentare beneficiază de subvenţii de la stat.

Liderul de la Gorj, Adrian Tudor, consideră că organizaţiile respective au suficiente pârghii pentru a-şi asigura un buget consistent. În plus, fostul viceprimar de la Târgu Jiu a precizat că, în contextul pandemiei, banii de la guvern puteau fi folosiţi pentru profesori şi elevi. Numai din subvenții, partidele politice au primit, în luna septembrie a acestui an, aproape 12 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Partidele parlamentare nu trebuie să beneficieze de ajutor de la stat. Trebuie să trăiască din  donaţii, sponsorizări, cotizaţii. Legea le permite să facă şi anumite activităţi comerciale: pot să-şi facă fundaţii, asociaţii, prin care pot să deruleze fonduri. Nu trebuie să beneficieze de bani de la bugetul de stat, în condiţiile în care Guvernul spune că nu are bani de maşti pentru profesori şi copii.  Dacă facem un calcul, doar în luna septembrie, de bani aceştia, 12 milioane, aveam, până în luna februarie, în fiecare zi, măşti la elevi şi la profesori. Legea trebuie eliminată. Partidele politice nu sunt niște entități asistate social. Au parlamentari care pot să dea cotizaţii consitente, consilieri locali, primari”, a declarat Adrian Tudor.

Acesta a subliniat că și Pro România, prin Victor Ponta, a cerut eliminarea subvenției partidelor politice, însă doar până s-a schimbat legea și au beneficiat și ei.

Noi nu suntem pe principiul țipăm până ajungem la cașcaval”, a precizat Tudor.

PSD este partidul din România care primește cea mai mare subvenție de la bugetul de stat în 2020: peste 5,88 milioane de euro.