Agerpres: Acord pe reducerea accizei la combustibil și prelungirea schemei de plafonare și compensare aplicată la energie

EMMEVI ARC - CARO BENZINA - (Agenzia: EMMEVI) (NomeArchivio: 22850l8j.JPG)

 

Liderii coaliţiei de guvernare au ajuns, marţi, la un acord de principiu pentru reducerea accizei la carburanţi, precum şi pentru prelungirea actualei scheme de plafonare şi compensare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale după 1 aprilie, au informat surse politice citate de AGERPRES.

Potrivit acestora, acciza la carburanţi ar putea să fie redusă cu 50% pe o perioadă de trei luni, cu aplicare mai înainte de 1 aprilie.

Ordonanța de urgenţă care plafonează şi compensează preţurile la energie ar putea fi prelungită în luna aprilie, plafonarea rămânând de 0,8 lei pentru consumatorii casnici la energia electrică şi 0,31 lei la gazele naturale, au indicat sursele citate. Ar urma ca aceste măsuri să fie prelungite până se va putea face o reglementare a preţului la energie, cu acordul Comisiei Europene.

Articolul precedentGorj: Încătușat și reținut pentru furt, după ce ”partenerul de afaceri” l-a povestit polițiștilor
Articolul următorTârgu Jiu: Primăria a obținut fondurile necesare reamenajării centrului. Modificări la proiectul Casei de Cultură