Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale, furtuni și vijelii

Meteorologii de la Meteo Alert Severe Weather – România au emis, luni dimineața, o alertă meteorologică de Cod portocaliu și Cod Galben de instabilitate atmosferică și de Cod Galben de disconfort termic.

ALERTĂ METEOROLOGICĂ !!!

COD PORTOCALIU și COD GALBEN de instabilitate atmosferică (temporar) accentuată (ploi torențiale, furtuni și vijelii)

Interval de valabilitate:
Luni (24 august 2020), orele 10:30 – 23:59.

Regiuni vizate de furtuni, ploi torențiale și vijelii: Transilvania, Moldova, Oltenia, Maramureș, Banat; nordul, vestul și nord-vestul Munteniei

 – Cod galben de disconfort termic
Județe vizate: Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Olt, municipiul București. Maximele termice vor atinge +33…+35 °C în intervalul orar 14:00 – 19:00. Punctiform se va depăși ușor valoarea termică de +35 °C în sudul județelor Teleorman și Giurgiu. Pe spații restrânse vor fi perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice în aria geografică a județelor Olt și Teleorman.

Atenție!

Furtunile și ploile torențiale se vor manifesta pe arii extinse în cursul zilei de 25 august în Transilvania, Oltenia, Banat, Moldova, Maramureș, estul Crișanei, vestul Munteniei. Vor fi emise noi alerte meteo (coduri) de instabilitate atmosferică. Vă doresc să treceți cu bine peste aceste episoade de instabilitate”, a transmis sursa citată.