Alertă meteo! Urmează o săptămână cu precipitații abundente și posibile furtuni

Pagina de meteorologie Alerte Meteo și Prognoze – Vremea în România anunță, începând de duminică, ”perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și punctiform deosebit de accentuată”, cu precipitații abundente.

Potrivit estimărilor, sunt posibile furtuni.

În intervalul 21-27 aprilie, vor fi mai multe episoade cu precipitații abundente, totalizând peste 50…70 l/mp pe arii extinse în vestul, nord-vestul Transilvaniei, estul Crișanei, centrul și partea central-nordică a Olteniei, nord-vestul Munteniei, centrul și sudul Maramureșului.
Atenție! Cele mai mari cantități de apă vor depăși 80…110 l/mp și punctiform peste 110…130 l/mp în nordul, nord-vestul Olteniei și vestul Carpaților Meridionali. Insistența acestor sisteme noroase frontale precipitabile în părțile sud-vestice, central-sudice, vestice, central-vestice și nordice ale României va determina producerea de inundații locale și viituri”, precizează sursa enunțată.

IMAGINE:

Articolul precedentTârgu Jiu: Tumoare de 11,5 kilograme extirpată din abdomenul unei femei de 74 de ani
Articolul următorRomanescu: S-a decis să se dea drumul la rețeaua de apă din Cartierul Drăgoieni II. Am discutat cu reprezentanții CE Oltenia și Aparegio