Târgu Jiu: Tumoare de 11,5 kilograme extirpată din abdomenul unei femei de 74 de ani

O echipă de specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au reușit să extirpe o tumoare de 11,5 kilograme din abdomenul unei paciente în vârstă de 74 de ani.

Pacienta în vârstă de 74 de ani, din județul Gorj, s-a internat la începutul acestei săptămâni în Secția Chirurgie I a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu pentru a fi supusă unei intervenții chirugicale de îndepărtare a unei tumori foarte mari, localizate în abdomen.
Din cauza afecţiunii pe care o dezvoltase, femeia avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare și tulburări de tranzit intestinal, fiindu-i afectată profund calitatea vieţii.
Pacienta a fost operată în data de 17 aprilie de către o echipă medicală compusă din dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie și dr. Constantin Vilaia, medic specialist chirurgie -Secția Chirurgie Generală I, dr. Virginia Armega, medic specialist ATI -Secția ATI II, asistenții medicali Murariu Monica, Trușcă Ioana, Martescu Mirela, infirmier Cican Adina (Bloc Operator) și asistentele medicale Pănescu Daniela și Bănduțoiu Elena (Secția ATI II).
Intervenția chirurgicală a durat o oră și 50 minute, a fost realizată cu succes, îndepărtându-se în totalitate și fără complicaţii o tumoră complexă, în greutate de 11,5 kilograme. Pacienta este internată, în prezent, secția Chirurgie I, pentru recuperarea post-operatorie”, au precizat reprezentanții SJU Târgu Jiu.
Articolul precedentÎngrijorare la CSU Craiova: Mitriță ar putea rata jocurile cu Sepsi și CFR
Articolul următorAlertă meteo! Urmează o săptămână cu precipitații abundente și posibile furtuni