Anchetă în Poliția Română: Agenții constatatori care au aplicat avertismente, luați la întrebări. Sindicat: Demers pentru a-i determina să acorde doar amenzi

Reacție a Sindicatului Europol după ce într-o structură a Poliției Române s-a emis o adresă prin care li se cer explicații agenților constatatori care au aplicat avertismente. În caz, șeful Biroului Autostrăzi din cadrul IGPR, cel ce semnează documentul. Sindicaliștii arată că printr-un astfel de demers li se transmite, subliminal, lucrătorilor MAI să acorde doar amenzi, nu și avertismente.

 

În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică <<AVERTISMENT>>. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.
Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să <<argumenteze>> motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și <<indicatorii de performanță cantitativi>> sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.
Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei <<mizerii>> de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, transmite Europol.

DOCUMENT: