Angajări din sursă externă! Sute de posturi de agent la Poliția Penitenciară, scoase la concurs

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare a transmis joi, 17 iunie, că Administrația Națională a Penitenciarelor din România o să anunțe în scurt timp scoaterea la concurs a sute de posturi de agent operativ, toate pentru sursa externă.

”Chiar începând de mâine va fi publicat anunțul care declanșează o nouă procedură masivă de concurs din sursă externă. Din totalul de 1400 de funcții de execuție vacante care mai sunt disponibile în sectorul operativ, scăzând posturile rezervate pentru repartiția promoției SNPAP 2021, rămân aproximativ 700 de funcții vacante de agent operativ, care de mâine vor fi disponibile pentru sursa externă. În paralel, se derulează deja procedura de concurs pentru posturi din economic și medical, dar este declanșată și sesiunea de mutări pe un număr de 165 de posturi decise la nivel de sistem.

În cadrul acestor proceduri ANP vizează o echilibrare a unităților motiv pentru care au fost stabilite procente clare de încadrare în gradul de ocupare a statelor de funții din unități, pentru fiecare procedură precum și pe sectoare. Se apreciază ca un grad mediu de ocupare de 80% spre care trebuie sa tindă toate unitățile ar fi optim, ținând cont ca în această etapă unele unități pleacă de la procente de 45% în economic ori 75% în operativ spre deosebire de alte unități care stau mult mai bine. Fiecare unitate a stabilit exact numarul de posturi pentru concurs precum si cel pentru mutări pe baza intrucțiunilor primite. Rămâne să vedem numărul de candidați la concurs și de solicitări de mutare.

Penitenciarul Craiova este tratat distinct având în vedere numărul extrem de mare de solicitări de mutare către această unitate, acest flux de solicitări către Craiova fiind un fenomen consacrat de altfel. Astfel Craiova nu va scoate posturi la concurs însă are 35 de posturi în procedura de mutare. Funcțiile care se vacantează în sistem prin mutările către Craiova și care pot dezechilibra alte unități, se vor completa cu repartiții din școală. Fenomenul nu poate fi eradicat nicicum având în vedere tradiția veche din Craiova de unde fluxul de candidați la concursuri este foarte mare, dar se încearcă tot felul de soluții pentru a se răspunde cererilor de mutare fără a aduce prejudicii mari activității din alte unităti”, arată sindicaliștii, la adresa snpp.ro.

CAPTURĂ SNPP.RO: