Târgu Jiu: Cu răbdarea, treci marea: Atac la banii europeni pentru amenajarea Parcului Central și a trei pasaje subterane

Mai multe investiţii importante din Târgu Jiu au obţinut finanţare europeană pentru proiectare. Este vorba despre trei pasaje subterane (de la Piața Centrală, Magazinul Parângul și Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”), şi de Parcul Central din municipiu, care va trece printr-un proces de reamenajare. Obiectivele ar putea fi gata în câţiva ani.

Partea de proiectare este finanţată din fonduri europene, urmând, ca ulterior, pe axa de finanţare să obţinem sumele pentru finanţarea acestor pasaje. E adevărat, vorbim de exercițiul bugetar 2020-2027, în care municipiul are disponibilă suma de 130 de milioane de euro. Tot pe finanţare europeană, am prins şi amenajarea parcului central pe două proiecte: Calea Eroilor cu Aleea Scaunelor este unul dintre proiecte şi ameanajearea Parcului Central este celălalt”, a precizat edilul Marcel Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu a mai precizat că în curând, în municipiu, vor fi şi două bazine de înot pentru activităţi organizate, antrenamente şi competiţii. Este vorba despre bazinele de la stadion. La cel acoperit lucrările avansează, iar în scurt timp va fi finanțată și o lucrare de realizare a unui bazin în aer liber.