Așteptarea a luat sfârșit! Romanescu: Avem banii pentru reabilitarea Casei de Cultură

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, duminică, în timpul vizitei premierului Ludovic Orban în Gorj, că s-a semnat ordinul de ministru prin care se asigură banii necesari reabilitării Casei de Cultură. Edilul a precizat că proiectul deja există, municipalitatea s-a preocupat ca el să fie întocmit, și a oferit câteva detalii tehnici despre ceea ce va însemna reabilitarea importantului edificiu.

Avem banii pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură de la Târgu Jiu! Anunțul a fost făcut adineauri de premierul Ludovic Orban, care a spus că a fost semnat ordinul de ministru în acest sens. Urmează să se organizeze licitațiile pentru lucrările care vor dura 14 luni și pentru care noi avem deja proiectul! Acesta prevede:
– Sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare
– Sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri
– Mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc)
– Bibliotecă
– Cineclub
– Săli de expoziții
– Alte spații dedicate unor activități culturale
Vorbim de spații a căror suprafață totală este de 3926 mp, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje. Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplăria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema, se refac toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. De asemenea, se realizează toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supraveghere video. Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii.
Mă întreb acum, oare cum își vor asuma cei de la PSD și acest proiect? Lăsând gluma la o parte, ei ar trebui să dea explicații de ce au lăsat acest obiectiv reprezentativ pentru municipiul Târgu Jiu în mâinile unor entități care l-au exploatat și l-au distrus? De ce au înstrăinat bunurile cetățenilor acestui oraș? Au ajutat la distrugerea Casei de Cultură și trebuie să reamintesc faptul că noi am fost nevoiți să o cumpărăm, pentru a nu fi pierdută definitiv! Am cumpărat-o, am făcut proiectul pentru reabilitare, am obținut cele 4.482.221,96 euro necesare, iar acum trecem la treabă!
Să nu uităm, însă, că cei care au fragmentat patrimoniul orașului, înstrăinând terenuri și clădiri, bătându-și joc de ceea ce a mai rămas, vin în fața dumneavoastră, cerșind voturi și asumându-și obiectivele la care am lucrat din greu încă din 2017. Să nu uităm că acești indivizi, care astăzi susțin că ar avea merite în realizarea acestor obiective, s-au opus mereu, în Consiliul Local, hotărârilor prin care noi am luptat să redăm cetățenilor municipiului Târgu Jiu ceea ce le aparține de drept!”, a transmis primarul.