Orban: Reîncep lucrările la centura ocolitoare a Târgu Jiului

Vizita premierului Ludovic Orban a adus mai multe veşti bune pentru judeţul Gorj. Şeful guvernului a confirmat că au fost “deblocate” investiţii importante: precum varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, Casa de Cultură sau podul de la Lainici.

În ceea ce priveşte centura Târgu-Jiului, care trebuia finalizată în 2016, vă informez că va fi semnat contractul de construcţie a restului de lucrări, în maximum 10 zile. Instanţa s-a pronunţat în litigiul dintre firmă şi CNAIR, urmează ca în maximum 10 zile să se semneze contractul şi să se reia lucrările.

Podul de la Lainici, nu înţeleg de ce nu a fost reabilitat în cadrul contractului care a existat, de reabilitare a tronsonului Bumbeşti-Jiu-Petroşani. Angajamentul CNAIR este semnarea contractului în data de 8 septembrie. Ministrul a semnat, vineri, ordinul pentru Casa de Cultură. Odată cu emiterea acestui ordin, acest obiectiv va intra în licitaţia care va fi lansată săptămâna viitoare”, a declarat primul ministru.

Orban a mai spus că, până la data de 15 septembrie,  va fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu. Totodată, a fost asigurată finanţarea şi pentru realizarea laboratorului de testare COVID-19, la Spitalul Târgu-Cărbuneşti.