Atenție, elevi și părinți! Se ia în calcul extinderea anului școlar

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că nu va propune schimbarea structurii anului școlar 2021-2022, însă se va lua în discuție o extindere a anului școlar începând cu septembrie 2022.

Structura anului școlar 2021-2022 este cunoscută. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm deja, ministerul nu va veni cu propunere, dar dacă profesorii, elevii, părinții vor cere acest lucru ministerul Educației va susține. Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor. Dorim însă să punem în discuție extinderea perioadei de școala din septembrie 2022, asta da”, a declarat, la Digi 24, Cîmpeanu la Digi24. 

Poziționarea ministrului vine după ce, săptămâna trecută, Societatea Academică Română, Federația asociațiilor de părinți și mai multe organizații au solicitat începerea cursurilor din anul școlar 2021-2022 în data de 1 septembrie 2021 și un an școlar mai lung decât are România în prezent.

Drept argument s-a subliniat că România este una dintre cele 3 țări europene care au cele mai puține zile de școală din Europa: în jur de 165, la fel ca Malta și Albania, așa cum au arătat experții europeni în raportul „The organisation of school time in Europe”.