Atenție maximă! Grupuri de persoane din alte județe fură din casele gorjenilor

Polițiștii gorjeni au identificat și reținut mai multe persoane din județele Cluj și Dolj bănuite că ar fi săvârșit furturi din locuințele unor gorjeni.

La data de 9 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Investigații Criminale au reținut pentru 24  de ore, și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un tânăr de 25 și un bărbat de 49 de ani, ambii din comuna Bonțida, județul Cluj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt. Continuând cercetările în dosarul penal, a reieșit faptul că cei doi, la data de 24 februarie a.c., sub pretextul că trebuie să efectueze o revizie la rețeaua de alimentare cu apă, ar fi pătruns în locuința unei femei, din Târgu Jiu, cu acordul său, de unde i-au sustras suma de 6.000 lei. Prejudiciul este în curs de recuperare”, a informat IPJ Gorj.

Cei doi vor fi prezentați, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

În alt caz, bănuiți sunt mai mulți doljeni, care ar fi acționat la Stejari și Licurici

 

La data de 8 iulie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizați de o femeie de 76 de ani, din comuna Stejari, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa, de unde i-au sustras o sumă de bani. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că în timp ce femeia se afla în curte ar fi observat  trei persoane care ieșeau din locuința sa. Ulterior, persoana vătămată a constatat că dintr-un șifonier aflat într-o cameră a locuinței i-ar fi fost sustrasă suma de 1.600 lei.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în aceeași zi, aceleași persoane ar fi pătruns și în locuința altei femei, de 74 de ani, din comuna Licurici, cu intenția de a sustrage bunuri, însă au fost surprinse de persoana vătămată, neducând la sfârșit fapta. În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat, în trafic, un autovehicul condus de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în care se mai aflau un bărbat de 49 de ani și alte cinci femei, cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, toți din aceeași localitate, persoane care corespundeau descrierilor făcute de părțile vătămate. Față de toate cele șapte a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse în arestul I.P.J. Gorj’‘, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Suspecții urmează să fie prezentați Parchetului și Judecătoriei Târgu Cărbunești cu propuneri legale, fiind bănuite de săvârșirea infracţiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.