Au crescut prețurile și salariul minim, constructorii nu se prezintă la licitațiile organizate de Primăria Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este convins că proiectul de reabilitare a Căii Eroilor va primi, în cele din urmă, finanţare. Edilul a declarat că obiectivul este unul de interes naţional, iar valoarea investiţiei poate fi acoperită doar de Guvern, pentru că autorităţile locale nu pot aloca fondurile necesare pentru o modernizare de o asemenea amploare.

“Sper să vină la un moment dat un Guvern care să-şi dea seama de importanţa acestei investiţii. Proiectul e realizat foarte bine de Dorin Ştefan, considerat cel mai mare arhitect în viaţă pe care îl are România. E clar că din bugetul local nu vom putea finanţa niciodată o lucrare de 40 de milioane de euro. Bugetul Primăriei e undeva între 5-7 milioane, în funcţie de alocările de la bugetul de stat”, a afirmat Romanescu.

Primarul l-a corectat pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, după ce deputatul declarase că viceprimarul PSD, Aurel Popescu, ar fi cerut, în 2017, numai 2 milioane de euro pentru investiţie. Romanescu a explicat însă că proiectul a fost depus în integralitate pe PNDL, pe mai multe segmente, iar suma de bani respectivă ar fi acoperit doar modernizarea porțiunii dintre Hotel Europa și Biserica Sfinții Apostoli.

“La vremea acea, în 2017, s-a aprobat pentru Târgu Jiu suma de 2 milioane de euro din valoarea integrală a proiectului. Atât au considerat la vremea aceea că pot să ne ofere. Ulterior, s-a făcut o modificare şi s-a împărţit proiectul pe mai multe segmente ca, în momentul în care Ministerul Dezvoltării alocă bani, să aloce pe o parte din acest proiect. Cu 2 milioane de euro, oricum nu puteai să faci pasajul de pe Popa Şapcă, care este foarte costisitor, sau parcarea de la Hotel Gorj. Cu 2 milioane nu puteai decât să te încadrezi pe această zonă”, a precizat Romanescu.

Deocamdată, niciun constructor nu s-a prezentat la licitațiile organizate pentru lucrările de pe Calea Eroilor, iar edilul a declarat că se va face o reevaluarea a indicatorilor şi a sumelor ce vor fi alocate. Primăria doreşte constructor şi pentru lucrările de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”.