Au (re)căzut în penibil și la Gorj: Jandarmi, opriți-vă! Nu mai bateți și câmpii!

Meciul amical de fotbal dintre Pandurii Târgu Jiu și FC Universitatea Craiova pare să fi alarmat mai mulți conducători ai Jandarmeriei. S-a hotărât, astfel, ca Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Craiova să fie prezentă la meci, suporterii FC Universitatea organizați în Peluza Sud ’97 anunțându-și prezența la stadion. Jandarmii gorjeni au informat mass media locală că intrarea la spectacolul sportiv se face numai pe bază de bilete și invitații, dar pentru partida de sâmbătă clubul Pandurii Târgu Jiu NU a tipărit bilete sau invitații, intrarea fiind liberă, în condițiile în care este vorba despre un meci de pregătire dintre o divizionară B și una C. Comunicatorii Jandarmeriei gorjene au transmis presei locale un comunicat întocmit de colegii lor de la Dolj și, continuând într-o notă penibilă, rupți de realitate, s-a precizat jurnaliștilor că intrarea în stadion, accesul publicului prin TURNICHETE, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și suprevegherea publicului în stadion se va realiza cu agenți ai societății de pază și protecție contractată de organizator. Numai că, ghinion, cei obișnuiți să câștige bani ușor prin birourile Jandarmeriei nu s-au sinchist să afle nici măcar că meciul va fi pe terenul sintetic, acolo unde NU există niciun turnichet. Aceste precizări (corecții, adăugiri, informări) suplimentare puteau fi făcute de purtătorii de cuvând ai IJJ Gorj, însă nimeni nu s-a deranjat, indolența aruncând în ridicol două entități militare ale statului.

Suporterii au reacționat la acest anunț, jandarmii gorjenii fiind catalogați în fel și chip. Reacții pripite, luptătorii din unitatea de pe Calea București sunt pregătiți pentru astfel de misiuni, numai că decizia aducerii jandarmilor craioveni vine de la eșaloanele superioare și are, cel mai probabil, două motive:

1 – militarii MAI din Cetatea Banilor țin să-i sprevegheze de aproape pe cei din Pluza Sud ’97

2 – Jandarmeria Craiova NU își poate justifica ACTIVITATEA, lipsa misiunilor fiind o reală problemă pentru cei din Dolj. (Asta în condițiile în care guvernanții vor mai angaja 6.300 de luptători-jandarm).

Meciul amical Pandurii – FC Universitatea Craiova este programat sâmbătă, ora 12.00, pe terenul sintetic din Complexul Sportiv Municipal.