Avertizare meteo: Sfârșit de săptămână cu furtuni și ploi puternice

Avertizare meteo emisă de pagina de meteorologie Meteo Alert Severe Weather – România ce vizează furtuni și ploi puternice, fenomene care, potrivit estimărilor, se vor resimți din plin în Oltenia.

Vremea se va deveni puternic instabilă, din după-amiaza/seara zilei de 28 august 2021, în Oltenia, nord-vestul și vestul Munteniei, Banat, Crișana, Maramureș și pe arii mai restrânse în Transilvania și Moldova. În special, pe parcursul nopții de 28/29 august vor fi manifestări puternice ale instabilității atmosferice în Oltenia, vestul, nordul și nord-vestul Munteniei, zona montană a Banatului și pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și Maramureș. Ploile abundente și furtunile vor continua pe parcursul dimineții și în cursul zilei de 29 august în Oltenia, Transilvania, Banat, Crișana, Moldova, Maramureș, vestul și nord-vestul Munteniei.
Cantitățile totale de apă vor depăși 40…60 l/mp pe arii extinse în nord-vestul Olteniei și în jumătatea de nord a Olteniei, nord-vestul Munteniei; estul și sudul Banatului și punctiform, peste 70…95 l/mp în nordul Olteniei (zona montană înaltă) și sud-vestul extrem al Transilvaniei (zona montană înaltă)”, a transmis sursa citată. 
În ceea ce privește temperaturile, MASWR preconizează că în Sud-Vest, în perioada 27 august – 2 septembrie, maximele vor fi cuprinse între 25-30 de grade Celsius.
REPREZENTARE GRAFICA