Târgu Jiu: Puși să măture cojile de semințe pe care le-au aruncat la locul de joacă

Muncă de lămurire a polițiștilor locali târgujieni, salariați ai municipalității care au căutat să explice mai multor adolescenți din oraș că ”domeniul public nu este coș de gunoi”, iar mediul în care trăim ne caracterizează ca indivizi. Mai mult, tinerii au trebuit să facă puțină curățenie la locul de joacă, acolo unde au împrăștiat fără rețineri cojile semințelor consumate.

Domeniul public nu este coș de gunoi!
Asta le-au explicat colegii noștri unor tineri, care au așternut un <<covor>> de coji de semințe într-un loc de joacă public, amenajat într-un cartier din municipiul Târgu Jiu.
Polițiștii locali au purtat discuții cu tinerii respectivi despre necesitatea păstrării curățeniei în locurile publice, despre sancțiunile contravenționale aplicabile în cazul nerespectării acestor norme și mai ales despre contribuția pe care aceștia o au, în calitate de membri ai societății, la evoluția acesteia, despre adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător.
În acest context, tinerii avertizați au inițiat o acțiune de ecologizare a locului de joacă, luându-și angajamentul ca pe viitor să nu mai repete astfel de fapte’‘, a transmis entitatea municipalității.

FOTO: